DruštvoKonjicVijestiZanimljivosti

Zajedničkim snagama – Pošta Buturović Polje opstaje i napreduje!

U srcu Klisa, u mjestu Buturović Polje, pošta je bila suočena s potencijalnim zatvaranjem. Međutim, zahvaljujući aktivnom i odgovornom lokalnom stanovništvu, ova priča ima srećan kraj.

Sve je počelo inicijativom poznatog ekološkog aktivista Safeta Sarajlića i njegovih sugrađana. Oni su, uočivši mogućnost zatvaranja pošte, pokrenuli javni apel na društvenim mrežama. Pozvali su sve Klišane da svoje usluge pošte obavljaju upravo u pošti Buturović Polje, čime bi direktno doprinjeli njenom opstanku.

Treba istaknuti i ranije uspješno zalaganje Safeta Sarajlića i portala Novikonjic.ba oko prilagođavanja prilazne staze za invalide u ovoj pošti. Kao što smo već ranije izvještavali, nakon njihovog upozorenja na neprimjerenu stazu, BH Pošta je promptno reagovala i pristupilo adaptaciji staze, omogućavajući tako nesmetan pristup kolicima.

Odjek apela za obavljanje usluga u Buturović Polju bio je iznenađujuće pozitivan. Kako je sam Sarajlić objavio: “Nakon apela, bravo za narod!”

Transakcije su se povećale za 20 do 30%, što je jasno pokazalo snagu zajednice i njenu želju za očuvanjem važnih lokalnih usluga.

Ljubazno osoblje pošte izražava ogromnu zahvalnost svim mještanima koji su se odazvali apelu i koriste njihove usluge. Oni se nadaju da će se trend rastućeg broja transakcija nastaviti, čime će se definitivno osigurati opstanak pošte i njena dostupnost za sve Klišane.

Ova priča je sjajan primjer kako aktivno građanstvo i solidarnost mogu zajedničkim snagama učiniti razliku. Pokazuje da se i za manje probleme, poput opstanka pošte, može naći rješenje uz malo inicijative i podrške lokalne zajednice.

Šta kazati? Čestitke na uspješnim inicijativama i ugledajmo se na slogu i odlučnost Klišanki i Klišana.

Slični članci

Back to top button