BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Četiri gola i dva promašena penala u remiju Zvijezde i Igmana

Fudbaleri Zvijezde 09 danas su na svom terenu dočekali ekipu Igmana u utakmici 30. kola Premijer lige BiH, a na kraju je konačan rezultat ovog meča glasio 2:2. 

Već na samom startu utakmice, domaći sastav je imao dobru priliku preko Karaklaijića, ali je njegov udarac nije ozbiljnije ugorzio gol gostujuće ekipe, a samo minut kasnije, uslijedila je kazna, budući da je Igman stigao do vodstva preko Ramića.

Nakon jednog ubačaja, lopta je došla do napadača kluba iz Konjica, koji se dobro snašao u protivničkom šesnaestercu, a onda je pogodio mrežu golmana Damjanovića.

Iako je bilo pokušaja preko centaršuteva, ali su golmani, kako jedne ekipe, tako i druge, bili na visini zadatka, pa tako uzbuđenja u Ugljeviku nije bilo sve do 30. minute.

U 30. minuti je Karaklajić postigao maestralan pogodak za poravnanje rezultata na 1:1, a onda je u 32. minuti dosuđen penal za Igman nakon što je jedan igrač domaćeg sastava igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je Ramić šutirao preko gola.

Nakon toga je Mešanović pokušao da ugrozi gol domaće ekipe, ali mu u tome nije uspjelo, pa je u 45. minuti stigla kazna, budući da je Zvijezda 09 golom Vazdea preokrenula rezultat u svoju korist i povela sa 2:1 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. 

Drugo poluvrijeme je počelo prilikom za Igman, u kojoj se našao Mešinović, ali je siguran bio Damjanović, a onda je uglavnom igralo između dva šesnaesterca, sve do 65. minuti.

U 65. minuti je Ponjević uposlio Karaklajića, koji je sa pet metara šutirao, ali je njegov udarac odbranio Ćeman, a onda je u narednom napadu lopta došla do Vadzea, koji je pokušao da ugrozi gol Igmana, ali nije bio precizan.

Igrala se 69. minuta, kada je Bajrić dobro intervenisao ispred Karaklajića, a onda je u 71. minuti Igman stigao do izjednačenja rezultata na 2:2.

Nakon kornera, Ahmetović je glavom prebacio loptu na drugu stativu, Ristanović je pokušao intervenisati, ali je loptu poslao u vlastitu mrežu.

U 80. minuti je Denković pokušao da savlada Damjanovića, ali je loše šutirao, a onda je u 85. minuti sudija svirao penal za domaći sastav.

Poslije duela Salimana i Bajrića, dosuđen je penal za ekipu iz Ugljevika. Loptu u ruke je uzeo Vadze, ali njegov udarac je odbranio Ćeman.

Do kraja utakmice, više nije bilo golova, ali ni ozbiljnih prilika na obje strane, pa je tako ovaj remi za Zvijezdu 09 protiv Igmana bio koban, budući da je ispala iz WWin lige BiH, dok će se klub iz Konjica do kraja sezone boriti za opstanak u društvu najboljih.

FK Zvijezda 09 – FK Igman Konjic 2:2 (Karaklajić 31‘, Vazde 45‘, Ristanović (72‘ autogol),  – Ramić 6‘).

Slični članci

Back to top button