BiHDruštvoKonjicVijestiZanimljivosti

BH Pošta u Buturović Polju konačno prilagođena invalidima!

Podsjećamo, tragom fotokritike našeg čitatelja, Safeta Sarajlića, redakcija portala novikonjic.ba reagovala je sa upitom prema preduzeću BH pošta koji su i promptno odgovorili.

U saopćenju BH Pošte se navodi, da u posljednje dvije i po godine nije zaprimljen nikakav zahtjev za adaptaciju pristupne staze za invalide u pošti Buturović Polje.

“U posljednje dvije i po godine nije zaprimljen nikakav zahtjev za adaptaciju pristupne staze za invalide osobe. Naime, pristupna staza, koja se trenutno nalazi u predmetnoj pošti, je namijenjena za mopede i kao takvu lahko je prenamijeniti u stazu za invalide. Naravno da smo spremni da istu adaptiramo odmah, ukoliko se takav službeni pisani zahtjev uputi prema nama.” – navodi se u odgovoru JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo.

Safet Sarajlić, koji je ukazao na problem, izrazio je zadovoljstvo ovim potezom: “Moja fotokritika je urodila plodom. Nakon što sam nedavno objavio da pošta u B Polju nema adekvatnu rampu za invalide, reagovali su iz BH Pošte i obećali ispraviti nepravdu. Obećano – ispunjeno.”

Sada i osobe sa invaliditetom mogu bez poteškoća pristupiti pošti u Buturović Polju i koristiti njene usluge.

Važno je napomenuti, da je Zakonom o zaštiti osoba s invaliditetom BiH propisano da su sve javne institucije i privatni poslovni subjekti dužni prilagoditi svoje objekte i usluge potrebama osoba s invaliditetom. Nadležne institucije moraju poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osigurao pristup javnim i privatnim uslugama i prostorima za sve osobe, bez obzira na njihovu invalidnost.

Slični članci

Back to top button