BiHDruštvoKulturaMagazin

ŽENE NESVJESNO UNIŠTAVAJU BRAK ILI VEZU?

Autor teksta: Žana Alpeza

Negativnost.

Negativnost.

Negativnost.

Iz svakodnevnog života uvlačite u svoj brak ili vezu samo negativnost. Mrzite dan što ste se probudile sa pogledom u ogledalom i gledajući otkrile ste novu boru, vrišteći u sebi jer znate kako mladost je iza vas svoju negativnu energiju preusmjeravate na supruga/ partnera , prenoseći mu sve ono što u Vama „vrišti“. Taj ste dan začinile sa pravom čili paprikom. Vjerojatno danima ćete biti ljuti na prirodu, Boga, supruga/ partnera, kozmetiku. Svojim cjelodnevnim pesimizmom uništavate supruga koji je iscrpljen tokom tjedna jedva dočekao vikend s planovima da ga provedete skupa. No, očito mu se plan izjalovio. Drage žene, ovdje Vam nema pomoći, što prije to shvatite to bolje za Vas za brak/ vezu, obitelj, i za sve ljude oko Vas. Ali, ako nastavite sa „vrištanjem“ iz dana u dan to donosi samo još dublju nervozu koju kao tornado prenosite.

Neprestana negativnost za novcem. Ima li ovdje kraja? Volite i poštujte onoliko koliko imate. Život nije bajka da bi svaki mjesec ili godina bila plodonosna. Ljuti ste i nervozni što muž od Vaše prijateljice zarađuje više, uređuje vrt, kupuje novu trendovsku garderobu supruzi, obnavljaju namještaj. To Vas ubija polagano, no ubijanje i ova ljutnja i gordost koju nosite u sebi projektirate na supruga/ partnera koji pokušava i svjestan je da bi i on zaradio više, bolje. Ne bacajte ove bombe, koja svaka mora da eksplodira u glavi supruga/ partnera odzvanjajući mu „ kad ćeš i i ti“? Uživajte u čarima, malim stvarima, pokušavajte biti kreativne. Trebate li nositi trendovsku garderobu? Kupiti novi namještaj? Ovaj još može

godinama. Ali, neki „crv“ u tebi ne da mira. Porazgovarajte sama sa sobom sa onim „što je danas na trpezi tvoga života“, i koliko to cijenite!

Nemojte skupiti ruke i praviti se da je sve u redu. Naime, nismo isti muškarci ,i žene. Ne pokušavajte sa nejasnim znakovima razgovora. Jasno izrazite što vam je na umu. Budite iskreni o svojim osjećajima te nemojte držati stvari u sebi dok ih ne puknete. Ako vas pita što nije u redu, nemojte reći da nije ništa i očekujte da ćete pročitati misli i osjećaje. Uvijek je otvorenost bolja, znači bilo što da je tegoba, problem, nejasnoća otvoreno razgovarajte! Od natuknica nema ništa, niste u kvizu da pokušavate da Vam suprug/ partner pogodi pitanje.

Drage žene, jeste li razmišljale dali se brinete dobro za Vašeg supruga/partnera? Moram u ovome tekstu ispričati da, prije nekog vremena na jednoj edukaciji što sam održala za podršku ženama u svakodnevnici me jedna žena zadivila. Često nakon toga razmišljam o njoj. Naime, nakon održane edukacije, smo sve žene otišle na kavu i kolač, i jednoj od žena je bio rođendan pa je tu bila i torta. U jednom momentu moje je oko zapazilo da ova gospodja, negdje oko šezdeset i pet godina otprilike ne jede tortu. Naime, pitam je zašto ne jede tortu, kaže ona meni slijedećim riječima „ ponijela sam u vrećici za svog muža“. I okrećući se pokazuje mi kako je stavio konobar u vrećicu. Ja sam u tom momentu samo ustala i pitala je mogu li je zagrliti. Jer ja se doista ne sjećam kad sam nešto slično vidjela,a kamoli čula. Često mi ona padne na pamet ,i upravo ovo što je ona uradila za svog supruga govori o tome koliko se ona o njemu brine, poštuje ga, voli, cijeni.

Možete li drage dame na trenutak zamisliti kako je teško se nositi negativnost u svakodnevnom životu. Gore sam u početku teksta napisala „negativnost“ . Da, ona razara i uvlači se u Vaš brak/ vezu kao kuća koja je godinama upijala svaku poru unutar kuće koju nitko nije otvarao. Jednom na neki način će pući. Otvarajući taj prozor osim negativnosti možete ugroziti opstojnost Vašeg braka/ veze bez razmišljanja koliko sitnice su otrovne strjelice koje kad ispališ nekada nema povratka. Muškarci vole popravljati stvari, a kada su neprestano pod paljbom vaših negativnosti i prigovora tada im je jako teško bilo što riješiti i pomoći vam.

Volite i čuvajte ono što imate!

Slični članci

Back to top button