HercegovinaVijesti

MUP HNK: Bilten za protekli vikend

Proteklog vikenda (26-29.1.2024. godine) godine iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 17 prijava; na području Mostara 10, na području Jablanice 3, na području Konjica 2, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1.                      

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 11 prekršaja; na području Mostara 8, na području Jablanice 2 i na području Čapljine 1.                              

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 14 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 6, na području Konjica 3, na području Stoca 2, na području Čitluka 1, na području Čapljine 1 i na području Prozor-Rame 1. Jedno je lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, šest lica lake tjelesne povrede.   

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 27.1.2024. godine policijski službenisi Sektora krim. policije, Odjeljenja za posebne namjene, su na području grada Mostara lišili slobode jedno lice od kojega su uz potvrdu izuzeli kesicu sa sadržajem nn praškaste materije i mobilni telefon. Nad istim je urađena krim. obrada, a s navedenim upoznat nadležni tužilac.
  • 27.1.2024. godine, u 12,30 sati, policijski službenici PS Mostar Centar lišili su slobode S.J. (1972) iz Mostara, od kojega je oduzeta jedna kutija sa nn praškastom materijom i mobilni telefon. Nad istim je urađena kriminalistička obrada. Od strane službenika Sektora krim. policije, Odjeljenja za posebne namjene, u 17,00 sati priveden je D.Š. (1979) iz Mostara i ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti naprijed navedenog krivičnog dijela. Nad istim je urađena krim. obrada.
  • 28.1.2024. godine policijski službenici PS Mostar Centar su u ul. M. Tita, prilikom vršenja službene radnje u Studenskom motelu, primjetili jedno sumnjivo lice, a radi se o V.S. (2000) iz Mostara, koji je trčeći ušao u WC gdje su policijski službenici u ruci kod istog zatekli bijelu praškasatu materiju (speed), jednu prozirnu foliju i tri prozirne kesice sa fragmentima navedene materije, što je navedeni dobrovoljno predao.  V.S. je smješten u prostorije za zadržavanje gdje je nad istim urađena kriminalistička obrada, o o svemu je upoznat nadležni tužilac.

muphnk

Slični članci

Back to top button