BiHCrna hronikaVijesti

Sarajevska pijaca Heco nakon požara: Zgarište, ruševine i uništena roba

Poprište jučerašnjeg požara koji je u jutarnjim satima izbio na sarajevskoj pijaci Heco danas izgleda kao zgarište.

Kako možemo vidjeti na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, šteta nastala požarom je ogromna i sigurno će se mjeriti u stotinama hiljada konvertibilnih maraka.

Šteta na samoj zgradi je katastrofalna, a što je također značajno je to da je uništena sva roba koja se nalazila u skladištima. Također, veilki broj radnih mjesta trenutno je ugrožen s obzirom da će pijaca jedan vremenski period biti van upotrebe.

klix.ba

Podsjećamo, požar je jučer izbio u jutarnjim satima i, iako se u početku činilo da će se s vatrom, koja je prema informacijama koje smo prvobitno dobili iz Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) izbila na jednom boksu, vatrogasci dosta brzo izboriti, to se nije desilo.

Vatrena stihija ubrzo se proširila pa je uz prvobitna dva vozila koja su upućena na mjesto požara u ispomoć poslano još jedno vozilo.

No, ni to nije bilo dovoljno, pa su poslana još dva vozila čime je broj vatrogasnih vozila povećan na pet, a uskoro su na raspolaganje stavljeni i svi vatrogasni resursi u Kantonu Sarajevo. Na kraju je u gašenju učestvovalo 15 vatrogasnih vozila, a u ispomoć su pritekle i cisterne preduzeća Rad koje su dopremale vodu jer na ovoj lokaciji nema hidranta.

Vatrogasci su nakon više sati borbe s vatrenom stihijom požar pod kontrolu uspjeli staviti u poslijepodnevnim satima, a na svu sreću, povrijeđenih nije bilo.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, a više informacija bit će poznato nakon obavljenog uviđaja.

klix.ba

Slični članci

Back to top button