BiHKonjicSportVijesti

MATCHDAY/ Zvijezda 09 dočekuje Igman

Tri preostala meča 30. kola PL BiH igraju se u subotu.

Zvijezda od 13,30 sati dočekuje Igman, Sloga od 16,00 sati igra protiv Sarajeva, a Borac će od 20,45 sati dočekati GOŠK.

Prvi na terenu će biti Zvijezda 09 i Igman Konjic. Utakmica će se odigrati u Ugljeviku s početkom u 13 sati i 30 minuta. Zvijezda 09 je posljednjeplasirana ekipa u ligi, a u prošlom kolu su poraženi od Sloge Meridian u Modriči rezultatom 2:0. Za utakmicu protiv Igmana neće biti na raspolaganju Maksimović, Vukoja i Janković.

Igman je u posljednjoj utakmici odigranoj na Tušnju ostvario veliku pobjedu nakon preokreta rezultatom 1:2. Trenutno se nalazi na desetom mjestu s 31 bodom, četiri više od Tuzla Cityja koji je poražen na Grbavici jučer rezultatom 2:0.

Zvijezda 09 – Igman Konjic 13:30

Drugi meč današnjeg programa igra se u Modriči od 16 sati, gdje će Sloga Meridian dočekati ekipu Sarajeva. Sloga je u posljednjem kolu prekinula niz od sedam utakmica bez pobjede i postignutog gola te slavila na svom terenu protiv Zvijezde 09. Sarajevo je kvalitetnom igrom, s raspoloženim ofanzivcima, na Koševu slavilo veliku pobjedu protiv Veleža rezultatom 3:0 u derbiju 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Sloga se nalazi na šestoj poziciji sa 41 bodom, dok je Sarajevo na četvrtom mjestu sa 45 bodova. Posljednju utakmicu ova dva kluba odigrala su u 12. kolu kada je Sloga bila uspješnija rezultatom 3:0. Simon Rožman, trener Sarajeva, na ovoj utakmici neće moći računati na usluge Mustafića i Radovića zbog akumuliranih žutih kartona. Glavni sudija meča bit će Ernis Džemidžić iz Goražda.

Sloga Meridian – Sarajevo 16:00

Današnji program i kolo zatvara utakmica između Borca i GOŠK-a. Utakmica je na rasporedu od 20 sati i 45 minuta. Lider prvenstva je u posljednjem kolu slavio u Čitluku protiv Širokog Brijega rezultatom 1:2 i nastavio svoj niz od sedam utakmica bez poraza. GOŠK je u Gabeli nakon niza od četiri uzastopne utakmice bez poraza prekinuo protiv Željezničara kada su “Plavi” ostvarili trijumf rezultatom 1:2 i na Grbavicu odnijeli jako vrijedna tri boda. Posljednju utakmicu ova dva kluba su odigrala prije tačno mjesec dana kada je Borac slavio rezultatom 3:0. Glavni sudija meča bit će Dražen Marić.

Borac – GOŠK 20:45

Rezultati 30. kola Premijer lige BiH:

Velež – Posušje 2:0

Željezničar – Tuzla City 2:0

Zrinjski – Široki Brijeg 3:0

Slični članci

Back to top button