HercegovinaVijesti

MUP HNK: Bilten za protekli vikend

Za protekli vikend (u vremenskom periodu od  12.01-15.01.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 13 prijava  i to na području Mostara 5, na području Prozora 3, na području Konjica 3, na području Čapljine 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je osam prekršaja i to na području Mostara 4, na području Čapljine 2, na području Jablanice 1 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 13 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 8, na području Čapljine 1, na području Stoca 1  i na području Konjica 3 u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • U noći 13/14.01.2024. godine pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNK uz podršku policijskih službenika MUP-a K10 i MUP-a ZHK su na području grada Mostara i Čapljine izvršili racije u dva ugostiteljska objekta sa akcentom na sprečavanje neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Tom prilikom , u Mostaru su slobode lišena dva lica kod kojih je  , prilikom pretresa , pronađena i privremeno oduzeta neutvrđena količina NN bijele tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Kokain , novac i mobitel te kutija kreme NIVEA od 30 ml sa nepoznatim sadržajem za koju je lice lišeno slobode izjavilo da se radi o opojnoj drogi Amfetamin. U Čapljini je jedno lice lišeno slobode zbog osnovane sumnje da je izvršio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge“ , kod koga je pretresom pronađena i izuzeta neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. O svemu je upoznat tužilac te su preduzete sve potrebne mjere i radnje.

Slični članci

Back to top button