BiHDruštvoKonjicNVOVijestiZanimljivosti

Članovi GSS Prenj podižu znanje: Trodnevna edukacija BLS i proširenih postupaka prve pomoći

Konjic, Bosna i Hercegovina – Edukacioni tim Doma zdravlja Konjic, koji je ujedno i članstvo GSS Prenj, trenutno učestvuje i vodi trodnevnu edukaciju BLS (Basic Life Support) i proširenih postupaka prve pomoći.

Edukacija, koja se održava od 5. do 7. januara, organizovana je od strane BH asocijacije alumnija Turske, GSS Novi Grad Sarajevo i GSS Prenj. Pruža učesnicima priliku da prošire svoja znanja i vještine u spasavanju ljudskih života.

BLS je fundamentalni kurs prve pomoći koji uči pojedince kako pružiti temeljnu podršku života osobi u srčanom zastoju ili drugim životno ugroženim situacijama. Prošireni postuci prve pomoći građevina su na BLS znanju i obuhvataju dodatne tehnike i procedure za pružanje pomoći u različitim hitnim slučajevima.

Značaj BLS i proširenih postupaka prve pomoći

Znanje BLS i proširenih postupaka prve pomoći može biti odlučujuće u spašavanju života. Brza i efikasna intervencija u hitnim situacijama može značiti razliku između života i smrti. Ova edukacija daje pojedincima alatke i povjerenje potrebne da djeluju u takvim situacijama i pruže pomoć dok ne stigne profesionalna medicinska pomoć.

Slični članci

Back to top button