BiHKonjicSportVijesti

FK Igman na rijetko viđen način predstavio novog igrača

Premijerligaš Igman iz Konjica na veoma je zanimljiv način predstavio novo pojačanje. Oni su citirali dio izjave novog fudbalera i postavili su njegove inicijale A.Dž. Novi igrač postat će Arman Džanković.

Mladi krilni fudbaler Arman Džanković se nakon kratke epizode na Kipru vraća u Bosnu i Hercegovinu. On će postati novi igrač Igmana iz Konjica.

Bh. premijerligaš je na zanimljiv način najavio dolazak novog fudbalera. Citirao je dio njegove izjave koja je spremna za javnost i potpisao ga je inicijalima A.Dž.

“Osjetim ambicije ovog kluba i želju za uspjeh, koje sigurno Igman ima. Stižem u Konjic”, poruka je na zvaničnim stranicama bh. premijerligaša.

Džanković se nakon nepunih godinu dana vraća u Bosnu i Hercegovinu. On je u martu otišao u slovačku ekipu Pohronie, a zatim je u septembru ove godine postao član kiparskog drugoligaša Achyronasa.

Nije se naigrao u ovom timu. U pet nastupa skupio je 97 minuta i nije imao nikakav zanačajan učinak.

Džanković je prethodno nosio dres omladinskih selekcija Veleža, a član prvog tima je postao u sezoni 2021/2022. Za Rođene je odigrao 28 utakmica uz jedan gol i jednu asistenciju.

Arman Džanković će sada pokušati pomoći Igmanu da izbori opstanak u Premijer ligi BOsne i Hercegovine. Pred njima je zaista velika borba do kraja sezone.

Tim iz Konjica je nakon prvog dijela sezone na 11. mjestu sa 19 osvojenih bodova, koliko imaju Željezničar i Tuzla City. Ispod je samo Zvijezda 09 s 11 bodova.

Drugi dio sezone Igman otvara domaćom utakmicom protiv još jednog kandidata za ispadanje GOŠK-a iz Gabele.

sportsport.ba

Slični članci

Back to top button