BiHDruštvoKonjicKulturaPolitikaSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Konjic kao iz bajke: Zimska čarolija za pamćenje!

Konjic je ove godine prelijepo ukrašen za praznike i Novu godinu!

Gradska uprava je uložila dosta napora da grad izgleda što bajkovitije i njihov trud se isplatio. Glavne ulice su obasjane stotinama svjetlica, a na platou Kamene ćuprije sjaje prekrasne novogodišnje kočije. Ove kočije su postale omiljena lokacija za fotografije i druženje, a najmlađi se posebno raduju tome što se mogu fotografisati uz njih.

Almir Širbegović
Almir Širbegović

Pored prelijepog ukrašavanja, Konjic ove godine ima i bogat program manifestacije “Zimski grad Konjic”. Manifestacija je počela sa izlaskom 300 konjičkih mališana i njihovih roditelja u jubilarnom desetom defileu Karnevala dječijih osmijeha i podjeli novogodišnjih paketića.

Tokom trajanja manifestacije organizovan je besplatan povratni prevoz za sve stanovnike područnih mjesnih zajednica za svaku pojedinačnu večer manifestacije.

Grad Konjic
Grad Konjic

Do sada su Konjičani imali priliku uživati u koncertu talentiranog umjetnika Dade Macića, edukativno-zabavnom programu koji su izveli Latif Močević i Mravko Travko, nastupima učenika osnovnih škola i vrtića, te muzičkoj večeri nazvanoj “La Musica Di Notte” koju su priredili mladi Konjičani iz Muzičkog centra “Rezonanca”.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, izrazio je zadovoljstvo što je Zimski grad Konjic i ove godine ispunjen raznolikim sadržajima.

Živjeti u miru, najveće je bogatstvo koje imamo. Uz poruke mira, empatiju koju pokazujemo na adekvatan način prema svima kojima možemo pružiti pomoć i podršku, nastojimo i svima koji žele vrijeme praznika i raspusta provesti ugodno i uz opuštajuće sadržaje, ponuditi kvalitetne sadržaje.

Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da je Zimski grad Konjic i ove godine u pravom smislu #Made in Konjic. Koncerti, zabava, rekreativne aktivnosti osmišljene su uz angažman konjičkih umjetnika, ali i uz učešće svih obrazovnih ustanova, udruženja i organizacija iz našeg grada.

Nadam se da će u sadržajima osim Konjičana, uživati i gosti Konjica i “Zimski grad” pamtiti po dobroj atmosferi i ugodnom druženju – poručio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Konjic ove zime čeka vas sa otvorenim srcem i bogatim programom manifestacije “Zimski grad Konjic”. Dođite i doživite čaroliju praznika u jednom od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Kako saznajemo iz nevladinog sektora Konjica, sve su prilike, da će Konjic narednu godinu imati doček na otvorenom sa muzičkim zvijezdama kao i svi veliki bh. gradovi što naši sugrađani i čitatelji željno očekuju.

Manifestacija “Zimski grad Konjic” je djelo vrijednih uposlenika i članova Ustanove Narodni univerzitet Konjic, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK. Čestitamo!

Slični članci

Back to top button