BiHDruštvoKonjicKulturaMagazinNVOPROMOVijestiZabavaZanimljivosti

Konjički dječiji smijeh odjeknuo gradom: 10. Karneval radosti prepunio srca i ulice!

Mladi entuzijasti Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) organizovali su šarenu maskirnu povorku ulicama grada, koja je završila zabavnim programom u kinosali Narodnog univerziteta.

Na platou kod Kamene ćuprije okupila se vesela i razigrana družina. Uz pjesmice i roditeljsku podršku, defile je prošao kroz grad, a radost su uvećale i  maskote poznatih crtanih likova.

Najljepše maske karnevala

U Narodnom univerzitetu djecu je čekala prava čarolija. Mađioničar Fazonko i članovi Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic pripremili su zabavan program u kojem su najviše uživali najmlađi. Organizatori su, naravno, posvetili pažnju i najljepšim kostimima. Prvu nagradu za kostim pčelice Maje odnijela je Nađa Jahić, druga je pripala Arianu Maciću za kostim astronauta, a treća nagrada otišla je Ani Pranić za kostim princeze.

Elvira Ćosić, iz Udruženja VIPK, izrazila je zadovoljstvo uspjelom organizacijom karnevala.

“Drago nam je da je ovaj događaj i ove godine uvršten u manifestaciju “Zimski grad”. Osim defilea kroz grad, imali smo i mađioničara, dok su članovi AP “Neretva” izveli talent show s djecom. Imali smo i druženje sa Djeda Mrazom i podjelu paketića, čemu su se djeca posebno obradovala. Nama je, zaista, drago da nam roditelji ukazuju povjerenje, zbog čega osjećamo veliku radost i sreću”– kazala je Ćosić.

Donatori i podrška Karnevalu dječijih osmijeha

Karneval dječijih osmijeha svojim kvalitetom u organizaciji izrastao je u prepoznatljiv novogodišnji dan dječije radosti u Konjicu i ovaj događaj zadobio je veliku podršku svih struktura društva.

Grad Konjic prepoznao je zalaganje volontera i kulturnu vrijednost karnevala te je kao takav zvanično obogatio i ovogodišnju manifestaciju „Zimski grad Konjic 2023/24.“

Koordinatorica projekta, Elvira Ćosić, kazala je, da se zahvaljuje svim roditeljima, donatorima i institucijama koje su pružile podršku i prepoznale toplinu ove zimske priče, a to su:

1. Grad Konjic i gradonačelnik Osman Ćatić

2. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, ministar Adnan Velagić

3. Federalno ministarstvo kulture i sporta, ministrica Sanja Vlaisavljević

4. Monter doo Konjic

5. TR Central II, Konjic

6. Eurosjaj doo Konjic

7. Konjic-trans doo Konjic

8. Caffe-pizzeria Intermezzo, Konjic

9. Mostara doo, Konjic

10. TR Salihović, Konjic

11. Agencija GM Konjic

12. Rijad Prevljak, Konjic

13. Muamer Ćosić – Mume

14. Caffe slastičarna Dnevni boravak, Konjic

15. Vijeće mladih općine Konjic

16. PU Konjic

17. AP Neretva Konjic

18. Narodni univerzitet Konjic

19. Nezavisni informativni portal novikonjic.ba

20. Caffe & Hookah Bar Aşk

Zvanično otvaranje “Zimskog grada” bit će u ponedjeljak, 25. decembra, na trgu kod Gradske uprave. Program “Made in Konjic” i koncert konjičkih muzičara “Dado Macić i bend” će povesti ritam prazničnog Konjica.

LINK sa full fotografijama by Sejo Ivković

Slični članci

Back to top button