DruštvoKonjicKulturaVijestiZabavaZanimljivosti

Konjički mališani obogatili “Zimski grad” programom “Zimske radosti”

“Drago nam je što su se naši mališani mogli predstaviti na ovoj čarobnoj manifestaciji”, izjavila je Lejla Čolaković, direktorica obdaništa. “Zahvaljujemo organizatorima i pokroviteljima na predanosti i entuzijazmu, kao i roditeljima na podršci. Vjerujemo da su ovi trenuci ostavili dubok i pozitivan utisak na svu djecu.” – poručila je direktorica Čolaković zahvaljujući se i roditeljima na podršci u ovim aktivnostima.

Organizatori “Zimskog grada” su Ustanova Narodni univerzitet Konjic, Ustanova Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica, a pokrovitelji su Grad Konjic i Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

Program se nastavlja večeras sa nastupom Mravka Travka, a u petak će se predstaviti učenici Osnovne muzičke škole “Rezonanca” i članovi Malog hora Muzičkog centra “Rezonanca”.

Podsjećamo, u toku trajanja manifestacije Zimski grad 2023/2024 za sve stanovnike područnih mjesnih zajednica bit će organizovan besplatan povratni prijevoz za svaku pojedinačnu večer manifestacije.

Prijevoz će biti organizovan na sljedećim relacijama:

Glavatičevo – Borci – Lupoglav – Glavičine – Konjic sa polaskom iz Glavatičeva u 17:15 sati

– Zukići – Podorašac – Ovčari – Konjic sa polaskom iz Zukića u 17 :45 sati

– Buturović Polje – Trusina – Lisičići – Konjic sa polaskom iz Buturović Polja u 17:15 sati.

Ribići – Radešine – Čelebići – Orahovica – Konjic sa polaskom iz Ribića u 17 : 45 sati.

Povratak za svaku pojedinačnu relaciju će se vršiti sa autobuske stanice kod gradske džamije 21:00 sati i svaki posjetilac će na polaznoj stanici dobiti kupon za besplatnu povratnu vožnju. 

Slični članci

Back to top button