BiHDruštvoKonjicKulturaMagazinSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Konjic dobio čudesne novogodišnje kočije

Almir Širbegović

Konjic se priprema za magični zimski period, a grad je ove godine ukrašen kao nikad do sada. U sklopu tradicionalne manifestacije “Zimski grad Konjic”, grad će ove godine ponuditi brojne novosti i atrakcije za sve uzraste. Među njima, sigurno najsjajnije sijaju novopostavljene novogodišnje kočije kod Kamene ćuprije!

Ove prekrasne kočije, ukrašene za prazničnu atmosferu, postavljene na idiličnom mjestu pored Kamene ćuprije, mosta koji je simbol Konjica, postale su omiljena lokacija za fotografije i druženje. Najmlađi se naročito raduju mogućnosti da se slikaju uz bajkovite kočije i uđu u duh novogodišnjih čarolija.

Kako pišu građani Konjica na društvenim mrežama: „Velika zasluga ide Standardu na čelu sa direktorom Samirom, a i vrijednim radnicima DIVA na čelu sa direktorom Almirom koji su ideju pretvorili u stvarnost.“

No, kočije su samo dio bogatog programa “Zimskog grada Konjic”. Grad već oživljava prazničnim ukrasima, a organizatori obećavaju raznolikost zabavnih i kulturnih sadržaja za sve ukuse.

Da je to tako, svjedočimo i u subotu održanom tradicionalnom „Karnevalu dječijih osmijeha“ sjajnom događaju koji je okupio divnih 300 djevojčica i dječaka i osvojio sve simpatije roditelja i građana. Organizatorima iz Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ čestitke na izuzetnom zalaganju i organizaciji.

Ako planirate posjetiti Konjic ove zime, budite sigurni da ćete uživati u čarobnoj zimsкој atmosferi i bogatom programu manifestacije “Zimski grad Konjic”.

Program manifestacije: “ZIMSKI GRAD KONJIC 2023/2024”

Slični članci

Back to top button