BiHDruštvoKonjicKulturaSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Dado Macić oduševio Konjičane na koncertu “MADE IN KONJIC”

Konjic, 25. decembra 2023. – Večeras je u Konjicu odjekivao glas talentiranog umjetnika Dade Macića, koji je pod nazivom “MADE IN KONJIC” održao nezaboravan koncert u okviru manifestacije “Zimski grad”, koju priređuju Ustanova Narodni univerzitet Konjic, Sportska dvorana Konjic i Vijeće mladih Grada Konjica pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva turizma i zaštite okoliša HNK.

Uz podršku lokalnih umjetnika i organizacija, Dado Macić je svojim nastupom očarao publiku različitih generacija.

“Kada pjevam u svom Konjicu, pjevam s posebnom energijom, publika je to prepoznala i osjetila, i bila je ovo noć za pamćenje,” – izjavio je Dado Macić zahvaljujući se publici na njihovoj podršci.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, izrazio je zadovoljstvo što je Zimski grad Konjic i ove godine ispunjen raznolikim sadržajima.

– Živjeti u miru, najveće je bogatstvo koje imamo. Uz poruke mira, empatiju koju pokazujemo na adekvatan način prema svima kojima možemo pružiti pomoć i podršku, nastojimo i svima koji žele vrijeme praznika i raspusta provesti ugodno i uz opuštajuće sadržaje, ponuditi kvalitetne sadržaje.

Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da je Zimski grad Konjic i ove godine u pravom smislu #Made in Konjic. Koncerti, zabava, rekreativne aktivnosti osmišljene su uz angažman konjičkih umjetnika, ali i uz učešće svih obrazovnih ustanova, udruženja i organizacija iz našeg grada.

Nadam se da će u sadržajima osim Konjičana, uživati i gosti Konjica i “Zimski grad” pamtiti po dobroj atmosferi i ugodnom druženju – poručio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je tradicionalnom šetnjom ulicama grada i druženjem sa najmlađim sugrađanima i ove godine poželio svima sretne praznike i ugodne dane raspusta školarcima i njihovim nastavnicima i profesorima.

Među gostima koji su stigli iz raznih krajeva BiH i svijeta koncertu i manifestaciji “Zimski grad” prisustvovao je fudbaler Smail Prevljak, koji je uživao sa prijateljima i porodicom.

“Stvarno je lijepo biti ovdje i vidjeti da postoji manifestacija u Konjicu koja okuplja djecu, mlade, odrasle. Ovo je idealna prilika da se družimo, ugodno provedemo novogodišnje praznike i poželimo jedni drugima mnogo zdravlja, mira i sreće,” – kazao je Prevljak, poželjevši Konjicu, Konjičanima i Konjičankama sve najbolje u Novoj 2024. godini.

Koncert je bio prilika ne samo za uživanje u dobroj muzici već i za konzumaciju pečenih kestena i toplog čaja, zahvaljujući članovima Udruženja SIN Neretvica i Odredu izviđača Neretva Konjic.

Slični članci

Back to top button