HercegovinaKonjicSportVijesti

Košarkaši Konjica odigrali prvu utakmicu finala play off-a

Ekipa Košarkaškog kluba Konjic odigrala je prvu utakmicu finala play off-a A2 Lige Jug, protiv ekipe KK Studenti. Utakmica je odigrana u Sarajevu, pred ispunjenom malom dvoranom Skenderija.

Konjičani su imali svoju šansu, ali nisu uspjeli upisati pobjedu u ovoj utakmici, koja je završila rezultatom 73:63 za KK Strudenti.

Ekipa Edina Madžaka je otvorila jako dobro i većinu prve četvritne imala prednost, u jednom trenutku je rezultat bio 2:14 u korist Konjica, ali domaćin je dobrom odbranom uspio zaustaviti napade i poentirati u napadu, te tako smanjiti zaostatak. Do poluvremena uatkmica je bila neizvjesna, a na odmor gosti odlaze sa 3 poena zaostatka. U trećoj četvrtini domaća ekipa napravila je značajnu razliku, koju su u nekoliko navrata do kraja utakmice i spustili na dva koša zaostatka, ali Konjičani nisu uspjeli preokrenuti utakmicu.

“Čestitke ekipi Bosne 2, a našim navijačima se zahvaljujemo na velikoj podršci sa tribina, mi se okrećemo uzvratnoj utakmici koja će biti odigrana u Jablanici, uslijed radova u SD Konjic”, objavili su iz KK Konjic

Slični članci

Back to top button