DruštvoKonjicMagazinPROMOVijestiZabavaZanimljivosti

Karneval dječijih osmijeha u Konjicu: Djeca nestrpljivo čekaju

Pripreme za Karneval dječijih osmijeha u Konjicu su u punom jeku. Volonterke udruženja VIPK, Sarah Hebibović i Azra Mezit prikupljaju informacije i prave spiskove djece koja će ove godine dobiti novogodišnje paketiće.

Informacije koje prikupljaju uključuju ime i prezime djeteta, dob, adresu i kontakt podatke roditelja. Nakon što prikupe sve potrebne informacije, prave spiskove djece koja će biti obradovana paketićima.

Naš novinar danas je kratko razgovarao sa par roditelja i donosi nam njihova razmišljanja.

Karneval dječjih osmijeha je naša omiljena novogodišnja tradicija. Moja djeca jako su uzbuđena i svake godine se prijavimo i uživamo u svemu što karneval nudi. Djeca se uvijek preruše u razne likove i druže se s drugima. Također, uvijek dobiju lijepe poklone od Djeda Mraza. Karneval je prilika za stvaranje uspomena koje će djeca dugo pamtiti. Svakako preporučujem svim roditeljima da prijave svoju djecu za ovaj karneval.” – kazala je Esma, majka dječaka i djevojčice.

“Karneval dječjih osmijeha je sjajna prilika za roditelje i djecu da provedu vrijeme zajedno i uživaju u čarima novogodišnjih praznika. Djeca se uvijek jako vesele karnevalu i to je za njih prilika da se izraze kroz kostime i kreativnost. Roditelji također uživaju u karnevalu, jer je to prilika za opuštanje i druženje s drugim roditeljima.” – iskren je naš sugrađanin Omer, otac jednog dječaka.

Karneval je omiljena tradicija u gradu i djeca nestrpljivo čekaju da se prijave. Prijave su još uvijek otvorene i vrše se u centru grada u caffe slastičarni Dnevni boravak, a sljedeći termin je u utorak, 5. decembra, uz kotizaciju od 10 KM.

Karneval dječjih osmijeha je događaj koji okuplja djecu i roditelje iz Konjica. To je prilika za zabavu, druženje i stvaranje uspomena koje će djeca dugo pamtiti, a ove godine Karneval obilježava svoj jubilarni 10 rođendan i sprema mnoštvo iznenađenja za djecu.

VEZANA VIJEST:

Slični članci

Back to top button