BiHDruštvoHercegovinaKonjicPolitikaSvijetVijestiZanimljivosti

ŽENE SDA HNK organizovale humanitarnu večer za pomoć djeci Gaze

Mostar, BiH – U petak, 01.12.2023. godine u Mostaru, Kantonalna organizacija ŽENE SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona organizovala je humanitarnu večer za pomoć djeci Gaze. Cilj humanitarne večeri bio je prikupiti sredstva za pomoć djeci koja su stradala u sukobima u Gazi.

Na humanitarnoj večeri, pod nazivom “Jedni smo drugima najveća podrška”, obratila se predsjednica ŽENE SDA HNK, Alisa Hajdarović, koja je na kraju mandata. Hajdarović je izrazila zahvalnost svim ženama koje su na bilo koji način doprinjele prikupljanju pomoći te je pohvalila jedinstvo Žena SDA HNK u ovoj humanitarnoj akciji.

„U ime Kantonalne organizacije Žene SDA HNK na kraju mandata, želim da se zahvalim na podršci i saradnji kroz sve ove godine. Ja lično, kao predsjednica organizacije Žene SDA HNK, izražavam svoju duboku zahvalnost na svesrdnoj podršci i pomoći profesorici Izetbegović, predsjedniku KO SDA HNK g. Mušiću, predsjednicima svih OO/GO na saradnji sve ove godine. Posebna zahvalnost svim predsjednicama opštinskih, gradskih organizacija i organizacija gradskih područja na korektnoj i profesionalnoj saradnji u svim aktivnostima“, istaknula je u svom obraćanju Alisa Hajdarović.

Prof.dr. Rašid Hadžović, član Glavnog odbora SDA BiH, pohvalio je rad Žena SDA HNK i istakao Amandman koji je podnio na Pravila izbornog postupka u SDA, kojima se traži da ženama bude osigurano učešće u organima stranke od 20%.

Druženje KO ŽENE SDA HNK i humanitarnu večeru je uveličao i dolazak prof.dr. Sebije Izetbegović. Izetbegović je izrazila suosjećanje s narodom Gaze i poručila ženama da trebaju da budu hrabre i da nema cilja koji jedna žena ne može da ostvari. Naglasila je, kako su žene sposobne da uspješno obavljaju različite poslovne zadatke, jednako kao i porodične obaveze. Dodala je kako žene ne treba da se zalažu da budu prisutne 20% u organima stranke, na radnom mjestu, ili u politici – već 50%.

Na humanitarnoj večeri prikupljena su sredstva u iznosu 4.950,75 KM, a ista će biti uplaćena na račun koji je dostavila Ambasada Države Palestine.

Slični članci

Back to top button