BiHDruštvoKonjicKulturaNVOPROMOVijestiZabavaZanimljivosti

Karneval dječijih osmijeha: Prvi prijavljeni za najljepšu novogodišnju bajku Konjica

Konjic, 1. decembar 2023. godine – Danas su počele prve prijave roditelja konjičkih mališana ovogodišnjih učesnika Karnevala dječijih osmijeha. U prvih sat vremena desetak roditelja pristupilo je u caffe slastičarnu Dnevni boravak u centru Konjica gdje su izvršili prijave za svoju djecu volonterkama VIPK-a, Azri Mezit i Suani Lipovac.

“Ovo je jako lijepo vidjeti da je interes za naš karneval i ove godine velik”, rekla je Azra Mezit, volonterka VIPK-a. “Djeca su već počela da razmišljaju o svojim kostimima, a roditelji su uzbuđeni što će zajedno sa svojom djecom uživati u ovoj čarobnoj atmosferi.”

Karneval dječijih osmijeha je tradicionalna manifestacija koja se u Konjicu održava već deset godina. Okuplja djecu i roditelje iz cijelog grada u atmosferi zabave, kreativnosti i zajedništva. Ove godine karneval će se održati 23. decembra na platou konjičke Kamene ćuprije.

“Za ovu priliku smo pripremili posebno iznenađenje za svu djecu”, rekla je Suana Lipovac, također volonterka VIPK-a. “Pripremili smo ove godine gostovanje i predstavu fantastičnog mađioničara Fazonka, birat ćemo najljepše maske i još puno toga lijepoga. Djeca će se sigurno zabaviti i naučiti dosta toga novog.”

Osim predstava, na karnevalu će biti organizovane i razne zabavne igre i aktivnosti za djecu svih uzrasta. Učesnici karnevala imat će priliku da se druže sa Djedom Mrazom i da dobiju novogodišnje paketiće.

“Očekujemo da će ovogodišnji karneval biti još bolji nego ikada ranije”, rekla je Azra Mezit. “Svi smo uzbuđeni i spremni da zajedno sa djecom napravimo nezaboravnu novogodišnju bajku u Konjicu.”

VEZANA VIJEST:

Slični članci

Back to top button