BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaTurizamVijestiZanimljivosti

Hajdučka vrata: Čista i netaknuta zahvaljujući savjesnim planinarima

S dolaskom zimske planinarske sezone, dvojica savjesnih planinara, Dino Mešukić i Sejo Ivković, odlučili su dati doprinos svojoj zajednici čišćenjem popularnog planinarskog odredišta, Hajdučkih vrata. “Naoružani” vrećama za smeće i osjećajem svrhe, krenuli su uklanjati nagomilano smeće koje su ostavili neodgovorni planinari.

Njihovi napori rezultirali su prikupljanjem 5 kilograma smeća, što je svjedočanstvo o nepoštovanju koje neki pojedinci imaju prema prirodnim ljepotama koje ih okružuju. Njihova djela služe kao sjajan primjer zajedničke odgovornosti koju svi dijelimo u zaštiti našeg prirodnog nasljeđa. Preuzimanjem inicijative da počiste za drugima, oni su ne samo poboljšali izgled Hajdučkih vrata, već su i inspirirali druge da slijede njihov primjer.

Kako započinjemo zimsku planinarsku sezonu, prisjetimo se napora Dine i Seje te se potrudimo da ne ostavimo traga iza sebe. Kada uradite svoj dio, možemo svi zajedno osigurati da Hajdučka vrata i sva naša druga prirodna područja ostanu netaknuta za generacije koje dolaze.

Slični članci

Back to top button