BiHDruštvoHercegovinaVijesti

Federalni ministar i direktor FUP-a uručili rješenja o unapređenju 59 policijskih službenika

Sarajevo, 13.11.2023. – U Domu policije u Sarajevu danas je održana svečanost povodom uručenja rješenja o unapređenju policijskih službenika u viši čin.

Prilikom postupka unapređenja, Komisija za unapređenje policijskih službenika u Federalnoj upravi policije u viši čin obavila je procedure odabira kandidata te liste uspješnih dostavila direktoru Federalne uprave policije koji je izvršio konačni odabir.

Ovom prilikom unaprijeđeno je 59 policijskih službenika i to u:

  • čin višeg inspektora – 9
  • čin mlađeg inspektora – 26
  • čin starijeg narednika – 1
  • čin narednika – 8
  • čin starijeg policajca – 9

Rješenja su unaprijeđenim policijskim službenicima uručili federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić.

Ministar Isak je čestitao svim unaprijeđenim policijskim službenicima na imenovanju i poželio im uspješan rad u novom činu.

“Ovo je prilika da izrazim zadovoljstvo što je Federalna uprava policije i u ovoj godini uspjela osigurati unapređenje za veliki broj svojih zaposlenika. Unapređenje u čin je priznanje za sve ono što ste do sada postigli u svojoj karijeri, ali i obaveza da i ubuduće budete na usluzi građanima i da svojim radom i zalaganjem doprinosite sigurnosti naše zemlje”, rekao je ministar Isak.

Direktor Munjić je istakao da je unapređenje policijskih službenika u viši čin jedan od načina da se motivira i nagradi njihov rad.

“Unapređenje u čin je potvrda da ste na dobrom putu i da ste spremni za nove izazove. Želim vam da i ubuduće budete predani poslu i da svojim radom i zalaganjem doprinosite sigurnosti građana i naše zemlje.”, rekao je direktor Munjić.

Slični članci

Back to top button