BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Konjic: Maturanti slave kraj srednje škole svečanim defileom!

Konjic, 18. maja 2024. – Danas će 225 maturanata Srednje škole u Konjicu proslaviti kraj srednjoškolskog obrazovanja svečanim defileom ulicama grada.

Defile će krenuti u 19:15 sati iz školske zgrade i proći će glavnim gradskim ulicama, a očekuje se prisustvo velikog broj građana, rodbine i prijatelja maturanata, koji su ih bodrili i sretni su na ovaj značajan dan.

Maturanti će biti odjeveni u svečane maturske haljine i odijela, a na čelu defilea bit će vrijedni i omiljeni nastavnici i nastavnice.

Srdačnu čestitku maturantima uputili su i iz gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Konjica, Osmanom Ćatićem.

“Poštovani maturanti, čestitamo vam završetak srednjoškolskog obrazovanja i želimo mnogo sreće u budućnosti. Svjesni smo koliko svakom mladom čovjeku u ključnim životnim momentima znači podrška, zato se trudimo biti tu i biti vam vjetar u leđa u skladu sa našim mogućnostima, želeći vam uljepšati vrijeme koje se pamti čitav život. Čestitke upućujemo vrijednim učenicima, profesorima, direktorici škole i naravno vašim roditeljima koji vas zajedno ispraćaju na matursku večer. Neka vam ovi dani budu jedna lijepa uspomena na srednjoškolsko obrazovanje, na maturu i podstrek da u budućnosti svojim trudom i zalaganjem ostvarujete svoje želje i s uspjehom koračate kroz život zajedno sa vašom porodicom i vašim gradom. Sretno maturanti!”

Nakon defilea, maturanti će se okupiti u hotelu “Garden City” gdje će se održati maturska zabava. U sklopu zabave proglasit će se i najbolji učenici generacije, te mister i misica maturske večeri.

Osiguranje događaja vršiti će pripadnici PU Konjic, a saobraćaj će biti zaustavljen na ulicama kojima će prolaziti defile.

Redakcija portala “Novi Konjic” želi maturanatima Srednje škole Konjic puno sreće u daljnjem obrazovanju i životu!

Ne propustite pratiti portal “Novi Konjic” za sve najnovije vijesti iz Konjica i okolice!

Slični članci

Back to top button