BiHKonjicSportSvijetVijestiZanimljivosti

Konjičanin Anis Ćosić osvojio zlato na evropskom turniru u brazilskoj Jiu Jitsu

Konjičanin, Anis Ćosić, uspješan borac u brazilskoj Jiu Jitsu sarajevskog kluba “Arena”, osvojio je zlatnu medalju na AJP evropskom turniru (grapling) ovog vikenda u gradu Beču (Austrija).

Zlatnom medaljom okitili su se i njegove klupske kolege: Faris Memić, Armin Hadžić i Dževad Imamović, a Abdurahman Čurić okitio se bronzom.

Njihov trener, Almir Kapić, osnivač BJJ Arene, koji je 2016. i 2018. godine osvojio zlatne medalje na svjetskom profesionalnom šampionatu i u glavnom gradu Austrije osvojio je najsjajnije odličje.

Njegov klub iznjedrio je brojne uspješne borce i nastavlja ozbiljan rad sa djecom i odraslima.

„Radimo sa djecom različitih uzrasta, sa odraslima, kako na nivou kompetitora koje treniram za razna takmičenja, tako i rekreativno, gdje su svi koji se žele rekreativno baviti jiu jitsom dobrodošli. Za njih imamo posebne termine. U našem klubu ima mjesta za djevojke, koje imaju svoj kutak gdje treniraju i razvijaju njihove sportske sposobnosti, čime smo po prvi put na Balkanu za brazilsku jiu jitsu napravili taj iskorak. Na zadnjem međunarodnom turniru u Mostaru naše djevojke su učestvovale i osvojile medalje.“, govori Kapić.

Brazilska jiujitsu je parteraška borilačka vještina i jedan od sinonima slobodne borbe i samoodbrane, koji postaje sve popularniji i u BiH. Osim profesionalaca, dosta je onih koji se odlučuju za rekreativne treninge, a zanimljivo je da BJJ vole i žene. BJJ je inače namijenjena za sve uzraste i trenira se za najbolju samoodbranu od mogućih napada.- poručuju iz kluba Arena.

Slični članci

Back to top button