HercegovinaPolitikaVijesti

Skupština HNK usvojila odluke o budžetu i kreditnom zaduženju za hotel Ero

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona održala je jučer, 7. maja 2024. godine, jedanaestu redovnu sjednicu u Mostaru.

Tokom sjednice, poslanici su imali priliku podnijeti inicijative i postaviti pitanja, a Skupština je usvojila nekoliko značajnih odluka.

Jedan od ključnih poteza je usvajanje Zakona o prestanku važenja dosadašnjeg kantonalnog zaкоnа o stopi zatezne kamate na javne prihode. Ovaj zakon je zamijenjen zbog neusklađenosti sa federalnim propisima i poteškoća u primjeni, što je dovodilo do različite prakse u odnosu na federalni zakon.

Skupština je također donijela Odluku o kreditnom zaduženju kod Razvojne banke Federacije BiH za iznos od 15.000.000,00 KM. Kredit je namenjen finansiranju projekta prilagodbe Hotela “Ero” za potrebe smještaja organa uprave Kantona. Otplata kredita biće budžetska stavka u narednim godinama.

Poslanici su se upoznali i sa Izvještajem o radu Kantonalnog suda Mostar, a primljene su na znanje i Odluke o izvršenju Budžeta HNK i Tekuće rezerve za 2023. godinu.

Slični članci

Back to top button