BiHKonjicSportVijesti

MATCHDAY/ Igman dočekuje Sarajevo

Danas su na rasporedu dvije utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, u centru pažnje su mečevi u Konjicu i Banja Luci.

Prva utakmica današnjeg rasporeda Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u Konjicu od 13:00. Na Gradskom stadionu domaća ekipa Igmana će ugostiti ekipu Sarajeva.

Igman je prije tri sedmice napravio značajnu promjenu u ekipi. Umjesto dotadašnjeg šefa stručnog štaba Dženana Ćosića, koji je naslijedio Husrefa Musemića početkom sezone, doveden je Edis Mulalić. Nekadašnji šef stručnog štaba Željezničara, Mladosti, Dečića i Rudara, debitovao je u posljednjem kolu pred reprezentativnu pauzu. Na Pecari je njegova ekipa poražena od domaće ekipe Širokog Brijega rezultatom 2:0. Time je nastavljena rezultatska kriza konjičke ekipe koja je u posljednjih šest prvenstvenih utakmica ubilježila isto toliko poraza. Trenutno zauzima desetu poziciju na tabeli sa devet osvojenih bodova. Međutim, iz Igmana se nadaju kako će Edis Mulalić svojim angažmanom izvući Igman iz rezultatske krize i poboljšati plasman na tabeli. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će to biti moguće danas, kada u goste dolazi favorizirana ekipa Sarajeva.

“Bordo-bijeli” u Konjic stižu, i na krilima pobjede u sarajevskom derbiju nad Željezničarom rezultatom 3:0, i nakon brutalne krađe u Banjoj Luci protiv Borca kojom joj je uskraćena pobjeda u posljednjim trenucima utakmice. O kvaliteti ekipe Sarajeva je suvišno govoriti. Ne samo da je ekipa puna odličnih pojedinaca, već je Simon Rožman, šef stručnog štaba, uspio da stvori tim u pravom smislu te riječi i da iz pojedinaca izvuče najbolje. Ekipa Sarajeva se zasluženo nalazi u vrhu tabele, odnosno na trećem mjestu sa 20 osvojenih bodova. Ali osim kvalitete, očekuje se da ekipa Sarajeva, upravo zbog navedene dvije utakmice, pokaže veliku volju i veliki motiv, te da se pobjedom dodatno približi vrhu tabele. Treba istaknuti kako će Sarajevo ću ovoj utakmici biti oslabljeno neigranjem Muhameda Šahinovića i Mirze Mustafića.

Nema sumnje da nas očekuje dobra utakmica u Konjicu i ispunjen Gradski stadion. Glavni arbitar ove utakmice bit će Mirza Kazlagić, dok će mu pomoćnici biti Amer Macić i Sreten Udovičić. Ovu utakmicu možete pratiti i u direktnom TV prijenosu na Arena Sport 1 Premium.

Od 19:45 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igra se derbi kola i derbi dva glavna pretendenta za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Ekipa Borca će ugostiti ekipu Zrinjskog iz Mostara.

Večerašnji okršaj je i okršaj dvije prvoplasirane ekipe. Borac se nalazi na prvom mjestu sa 25 osvojenih bodova, dok drugoplasirani Zrinjski ima 21.

Da li zbog bruke od suđenja u utakmici protiv Sarajeva ili zbog toga što žele da to bude regularan i istinski okršaj dva glavna konkurenta za osvajanje titule prvaka, iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su za glavnog arbitra večerašnje utakmice odredili Irfana Peljtu, dok će mu pomoćnici biti Emir Zahiragić i Moamer Čaušević. Večerašnji derbi kola možete pratiti uživo na Arena Sport 1 Premium.

11. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine:

13:00 Igman – Sarajevo (Arena Sport 1 Premium)

19:45 Borac – Zrinjski (Arena Sport 1 Premium)

Slični članci

Back to top button