BiHBiznisKonjicPrivredaSvijetVijesti

STIŽU U KONJIC Predstavnici saudijske namjenske industrije posjećuju Bosnu i Hercegovinu

Namjenska industrija u Bosni i Hercegovini polako, ali sigurno dobiva na značaju. Od sutra počinje obilazak tvornica namjenske industrije u BiH od strane predstavnika Agencije za namjensku industriju Kraljevine Saudijske Arabije. – piše na svom facebook profilu Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine.

Ovo je rezultat sastanka koji je danas održao ministar odbrane BiH Zukan Helez sa Guvernerom Generalne Agencije za namjensku industriju Kraljevine Saudijske Arabije Ahmad Alohalijem i njegovim saradnicima. Sastanku je prisustvovao i ambasador Saudijske Arabije u BiH Osamah Al – Ahmadi.

Na sastanku je ministar Helez upoznao saudijske goste sa načinom na koji je strukturirana namjenska industrija BiH i kapacitetima postojećih pogona. Sa zadovoljstvom je primio pozdrave najviših dužnosnika i Ministra odbrane KSA, a posebno ga je obradovala činjenica da ova zemlja izuzetno važnim smatra unapređenje odnosa sa BiH na svim poljima, a posebno u ovom potentnom segmentu, kakav je segment namjenske industrije.

Generalna direkcija za namjensku industriju KSA će ovim putem, ali i kroz naredne posjete kapacitetima namjenske industrije na području cijele Bosne i Hercegovine, sagledati mogućnosti i sačiniti izvještaj nadležnim institucijama u KSA, kako bi se odredili načini, dinamika i programi buduće saradnje u ovoj oblasti.

O budućim obilascima naknadno će se dogovoriti, a sve ovo će unaprijediti i poboljšati proizvodnju u namjenskoj industriji BiH.

Ova posjeta saudijskih predstavnika namjenske industrije BiH je značajan događaj za ovu branšu u našoj zemlji. Saudijska Arabija je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu i ima velik budžet za odbranu. Ako se uspostavi saradnja između namjenskih industrija BiH i KSA, to bi moglo imati značajan pozitivan doprinos na razvoj namjenske industrije u BiH, ali i na cijelu ekonomiju.

Slični članci

Back to top button