BiHDruštvoKonjicNVOVijesti

UIZBiH, u okviru projekta “Mladi heroji – osnaživanje mladih u BiH na nivou zajednice”, održali obuku u Srednjoj školi Konjic

Predstavnici Udruženja izbornih zvaničnika BiH (UIZBiH), u okviru projekta “Mladi heroji – osnaživanje mladih u BiH na nivou zajednice”, 28. i 29. septembra 2023. godine su u Srednjoj školi Konjic realizirali obuku za učenike i profesore.

Dvodnevno predavanje okupilo je dvadeset učenika iz devet odjeljenja, koji su u pratnji profesorice Sanje Maksumić proširili znanje iz oblasti aktivnog građanstva, razvili sposobnosti prepoznavanja potreba zajednice, osjećaj za poštivanje različitosti i prava drugih, kao i vještine pisanja i implementacije projekata.

Konačni cilj projekta jeste da učenici kroz različite formate i metode neformalnog učenja prošire građanska znanja, vještine i raspoloženja, metode mapiranja zajednice i osnove upravljanja projektima. Znanje usvojeno u okviru realizirane obuke učenicima će poslužiti kao kvalitetna osnova za pripremu i implementaciju budućeg projekta, koji će biti realiziran uz finansijsku podršku Grada Konjica i organizacije civilnog društva Agora centar.

Srednja škola Konjic

Slični članci

Back to top button