BiHDruštvoKulturaVijesti

Fond Memorijala: “Tunel spasa – spas u ratu, uspomena u miru” okviru manifestacije „Odbrana BiH- Igman 2023“

U prostorijama Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” u Brčkom u ponedjeljak navečer historijskim časom i edukativnom radionicom otvorena je izložba Fonda Memorijala: “Tunel spasa – spas u ratu, uspomena u miru”.

Multimedijalna sala BZK “Preporod” bila je premala za sve zainteresirane građane koji su željeli prisustvovati radionici, pa su edukatori Fonda Memorijala, Irfan Gazdić i Amel Merdžanović, u dogovoru sa domaćinima, održali čak dvije edukativne radionice.

Amir Sinanović, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca ARBiH Distrikta Brčko, izrazio je zadovoljstvo odzivom građana, istaknuvši da su bili prisiljeni prilagoditi prvobitni plan kako bi omogućili svima pristup važnim informacijama. Također je istaknuo da je posebno raduje što je više od 90 posto prisutnih bila omladina, što potvrđuje važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu.

“Zaista smo prezadovoljni odzivom. Sama činjenica da smo u dogovoru sa predstavnicima Fonda Memorijala u posljednjem trenutku morali prilagoditi prvobitni plan i održati dva historijska časa kako niko zapravo ne bi bio uskraćen onih informacija koje smatramo jako bitnim. Posebno nas raduje što je preko 90 posto prisutnih zapravo omladina zbog kojih ovo sve i radimo. Njihov dolazak u ovolikom broju sam se po sebi nameće kao potvrda da je ovaj projekat bio pun pogodak, jer mi u Brčkom imamo malo specifičnu situaciju kada je u pitanju period rata. Posebno se zahvaljujem Amelu i Irfanu na fantastičnom predavanju, kao i cijelom Fondu Memorijala KS s kojim smo realizirali ove aktivnosti”, izjavio je Amir Sinanović.

Izložba “Tunel spasa – spas u ratu, uspomena u miru” koja je održana u okviru manifestacije “Odbrana BiH- Igman 2023” bit će otvorena za posjetioce do 20.09.2023. godine, svakog dana u vremenskom periodu od 09:00 sati do 21:00 sati.

Slični članci

Back to top button