BiHCrna hronikaDruštvoJablanicaVijesti

Gradonačelnica Karić pozvala na podršku pretučenoj radnici iz Jablanice

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP) posjetila je nedavno teško pretučenu radnicu Enisu Klepo te je pozvala i ostale građane da je podrže.

Podsjetila je da je ova 28-godišnja Jablaničanka pretučena nakon što je zatražila isplatu plate.

“Enisa Klepo je naše dijete. Dijete Jablanice, dijete Sarajeva, dijete časnih roditelja i svakog poštenog čovjeka Bosne i Hercegovine. Ima 28 godina, diplomirala je na Pravnom fakultetu. Radila je na recepciji hotela ‘Jablanica’, za platu od 700 KM. Kada je trebala biti isplaćena za svoj rad, brutalno ju je pretukao vlasnik hotela”, istakla je.

Karić je poručila da je Enisa heroina te da je ohrabrila druge žene.

“Uprkos povredama, smogla je snage pozvati roditelje i policiju. Svojom hrabrošću pomogla je i drugim ženama koje trpe bilo kakvu vrstu nasilja da dignu svoj glas”, navela je.

Smatra da je na građanima da podrže Enisu i da joj se da prilika da radi u svojoj struci.

“Enisa i mnogi njeni vršnjaci to zaslužuju. Zlotvor koji je pretukao ne zaslužuje niti jedno slovo prostora. Molim i apelujem na nadležne organe da ga procesuiraju. Dok se vraćam u Sarajevo, mislim na riječi Enisinog oca koji kaže: ‘Pazili smo, odgajali, školovali dijete. Naučili je da časno i pošteno radi… da bi je neko maltretirao i prebijao’. Ljudi, dignimo glas, na Enisinom mjestu sutra može biti bilo ko od nas”, zaključila je gradonačelnica Karić.

Podsjećamo, Enisu je pretukao vlasnik hotela “Jablanica” Amir Džafić. U Jablanici će danas u 18 sati biti održani protesti zbog ovog nasilnog čina.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button