HercegovinaJablanicaKonjic

Nevrijeme napravilo haos u Hercegovini: Vatrogasci imali pune ruke posla

Ilustracija

Povodom olujnog nevremena praćenog jakim vjetrom, grmljavinom i mjestimičnom kišom koje je sinoć pogodilo Hercegovinu, vatrogasci širom Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) su imali pune ruke posla.

Prema informacijama Operativnog centra civilne zaštite HNK-a najviše je pogođen Mostar, gdje su vatrogasci imali veći broj intervencija koje su uključivale pilanje i uklanjanje oborenih stabala s kolovoza, kao i s automobila, a uslijed olujnog nevremena došlo je do prekida napajanja električnom energijom u naseljima: Miljkovići, Polog, Kozice i Međine. Svi kvarovi će biti otklonjeni tijekom dana, stoji u priopćenju.

Na području Konjica uslijed olujnog vjetra došlo je do prekida napajanja električnom energijom u naseljima: Buturović Polje, Parsovići, Ostrožac, Gorani, Lukomir i Lađanica.

Općinu Jablanica pogodilo je kišno nevrijeme i dovelo do začepljenja cestovnih šahtova i većeg broja vatrogasnih intervencija.

Na području Općine Prozor-Rama posljedice nevremena su slične kao i u ostalim općinama, s tim da je napajanje električnom energijom uredno.

Zabilježeno je nekoliko intervencija na uklanjanju oborenih stabala i crijepa sa kolovoza.

Slični članci

Back to top button