DruštvoKonjicMagazinVijestiZabava

Na Boračkom jezeru počelo logorovanje 

Članovi i članice Odreda izviđača Neretva Konjic su do 25.jula na logorovanju na Boračkom jezeru

Članovi i članice Odreda izviđača Neretva Konjic jutros su stigli na Boračko jezero gdje će ostati na logorovanju do 25.jula. Osim druženja i igre oni će usavršavati i izviđačke vještine, a načelnica odreda Selma Hadžihusejnović poručuje:

                „Nas čeka izviđačko ljeto. Logorovanje je kruna našeg izviđačkog rada. 60 članova i članica odreda će boraviti od 18. do 25.jula u kampu izviđačkog odreda Neretva Konjic, to je naš dom pod vedrim nebom. Svi se radujemo jer tokom cijele godine naši izviđači to isčekuju. Logorovanje je ipak naša najdraža aktivnost.“

Počelo je logorovanje !
Postrojavenje pred polazak na logorovanje 2023.

Nekima će ovo biti prvo logorovanje i kako kažu, sigurni su da će im biti lijepo.

Almin Gabela ima 11 godina i prvi put ide na logorovanje. Kaže da poznajemnogo drugara i drugarica i da je siguran da će mu biti lijepo.

Amina Mravović ima 13 godina i nedavno je prešla iz jata u mlađi vod. Kaže da joj je logorovanje najdraži dio godine, a to poručuje i Amina Ramić koja ima 11 godina. Ona je još uvijek u jatu i raduje je što će uskoro preći u mlađi vod.

Nedim Prevljak i Jusuf Zahirović će kao i njihov drug Almin Gabela prvi put biti na logorovanju. Drugari su im ispričali kako to provedu dane u kampu i kako kažu, najviše se raduju kupanju u jezeru. Znaju da moraju slušati savjete predvodnica i ne smiju ulaziti u vodu bez dopuštenja i pratnje.

Počelo je logorovanje !
Amina Ramić i Amina Mravović sa prijateljicama iz odreda pred polazak na logorovanje

Bez obzira koliko puta su do sada bili na logorovanju ili uopšte nisu, roditelji nemaju razloga za brigu jer su predvodnice, koje su zadužene za djecu do 12 godina, obučene i već godinama rade sa djecom, tako da do sada većih problema nije bilo, a ukoliko se i desi neki problem veoma brzo se riješi kaže predvodnica Sanina Osmanović:

„Djeci na početku problem predstavlja oduzimanje telefona na određeni period, nepoznat im je vanjski toalet, a oni mlađi imaju prve noći problem zbog odvajanja od roditelja. Desi se ponekad da ih je strah zaspati ali onda mi budemo sa njima tokom cijele noć. već drugu noć se naviknu i ostatak logorovanja protiče bez problema.“

Počelo je logorovanje !
Okupljanje izviđača pred polazak na logorovanje

Izviđačima želimo lijep provod, ugodno druženje i da ispune svoje izviđačke ciljeve kroz polaganje izviđačkih vještina. 

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button