BiHDruštvoKonjicVijesti

Učesnici “Marša mira 2023” stižu večeras u Potočare

FOTO: JOB Konjic

Nekoliko hiljada učesnika ovogodišnjeg Marša mira od Nezuka do Potočara, nakon što su prošli prvu etapu u subotu i prenoćili u kampu Liplje, jučer je nastavilo pješački pohod u okviru obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.

Stigli su sinoć do drugog kampa u Mravinjcima kod Konjević-Polja. “Marš mira” traje tri dana i učesnici pješače na stazi dugoj oko stotinu kilometara. Jutros su učesnici nastavili Marša mira, a u Potočare bi trebalo da stignu večeras.

Među učesnicima ovogodišnjeg Marša mira su i Konjičani, koji su u petak otputovali u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca-Branilaca Konjica.

Vođa puta iz Konjica, Davud Macić jutro je za radiokonjic.ba potvrdio da su krenuli prema Potočarima, te dodao: 

“Već smo prepješačili 4-5 km i jako se dobro osjećamo iako je vruće. Staza kojom idemo do Potočara je poprilično nepristupačna, a prema riječima učesnika i vođa grupa koji su ranijih godina išli ovom stazom, morat ćemo koristiti i neke sajle na određenim lokacijama. To će nam vjerovatno usporiti put, ali trebali bi stići u Potočare prije akšama. Što je najvažnije svi smo dobro, i ispunjenog srca, koračamo dalje”.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button