BiHDruštvoHercegovinaVijesti

Reisul-ulema ugostio mostarskog muftiju

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovinin Husein-ef. Kavazović jučer je u Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice primio mostarskog muftiju Salem-ef. Dedovića, koji ga je informisao o aktuelnim pitanjama na području Mostarskog muftijstva.

Muftija je informisao reisul-ulemu da je jutros u Gradskoj upravi Mostara imao sastanak sa Gradonačelnikom Marijom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem, te da je od strane gradskih čelnika iskazana volja i konkretna spremnost da se dugogodišnji zahtjevi Islamske zajednice u pogledu projekata izgradnje novih i obnove starih objekata, te slobodnog raspolaganja vakufskom imovinom uzmu u obzir i konačno počnu rješavati.

Reisul-ulema je pružio punu podršku muftiji mostarskom u njegovim nastojanjima da osigura jednakopravan status Islamske zajednice i Bošnjaka kao naroda na području Hercegovine i Jugozapada Bosne.

Muftija je zahvalio reisul-ulemi na njegovoj kontinuiranoj brizi i podršci Bošnjacima na području muftiluka mostarskog, te korisnim usmjerenjima za daljnji misijski rad i djelovanje.

(Preporod.info)

Slični članci

Back to top button