BiHDruštvoHercegovinaKulturaMagazinVijesti

Božo Vrećo u Lukomiru zapjevao “Mehmeda majka budila” i izmamio suze slušaocima

Bh. interpretator sevdalinki Božo Vrećo trenutno boravi u Lukomiru, a na društvenim mrežama podijelio je snimak na kojem je svojom emotivnom izvedbom izmamio suze.

“U životu imate trenutke kada vas ljudi poistovjećuju s onim što vaša duša jeste. Za mene je cijeli život bila i jeste pjesma. Gdje god da dođem, ljudima treba moj glas i to je dar od Boga kome sam beskrajno zahvalan. Kad sam jučer došao u Lukomir, jer je to moje omiljeno mjesto, svi su me tako prigrlili i voljeli, a ovaj trenutak je bio poseban po mnogo čemu, njena tanana radost da joj pustim glas, njene suze koje karasevdah izmami i ta čarobnost nečega u nama što imamo da podijelimo drugom, da damo ljubavi, nježnosti, utjehe u ovom užurbanom, samoživom svijetu”, naveo je.

Božo Vrećo izmamio suze emotivnom izvedbom: Gdje god dođem, ljudima treba moj glas, njene suze koje karasevdah izmami i ta čarobnost nečega u nama što imamo da podijelimo drugom, da damo ljubavi, nježnosti, utjehe u ovom užurbanom, samoživom svijetu”, naveo je.

https://www.klix.ba/magazin/muzika/bozo-vreco-izmamio-suze-emotivnom-izvedbom-gdje-god-dodjem-ljudima-treba-moj-glas/230704060#brid_cp_Brid_88468743

klix.ba

Dodao je da ne trebamo zaboraviti da su emocije te koje nas čine demijurškim i božanskim i da ovaj trenutak to jeste.

“Evo, to vam je sevdah, ako tražite definiciju. Kakva ljubav!”, napisao je.

Inače, Božo je i ranije nekoliko puta istaknuo da ga Lukomir mnogo inspiriše pa je tako 2016. godine snimio spot za pjesmu “Pustinja” u ovom prelijepom selu na Bjelašnici.

“Zahvaljujem se svima na beskrajnoj ljubavi. Veoma sam sretan jer moj album ‘Pandora’ zatvara pjesma poput ove. Pustinju sam napisao za sve one koji srcem čuju, vide i osjećaju, a, s druge strane, napisana je za sve vas koji ste rekli svemu zlom na ovom svijetu: ‘Ne, ja ovo moje srce ne dam'”, objavio je tada.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button