DruštvoKonjicPolitikaVijesti

PO PRVI PUT Milorad Dodik na sastanak u Konjicu stigao helikopterom

Konjic je danas u centru pažnje bh. javnosti zbog sastanka koji se održava u jednom tamošnjem ugostiteljskom objektu, a na kojem je tema Ustavni sud BiH.

Dok su predstavnici federalne vlasti stigli automobilom, predsjednik RS-a došao je helikopterom.

Naime, predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik vjerovatno je uzeo u obzir da bi mu put iz Banje Luke do Konjica bio dug i tegoban, pogotovo uz nešto toplije temperaturne vrijednosti pa se odlučio da u na ovaj važni sastanak dođe helikopterom.

On je, kako se može vidjeti na fotografijama, sletio na gradski stadion u Konjicu na kojem su ga čekali automobili i pratnja kojom će stići do hotela u kom su već neki političari.

Helikopterom je također stigla i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Foto: Čitatelj

Foto: Čitatelj

Uz Dodika će na sastanku SNSD predstavljati i Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kao i ministar Staša Košarac. U Konjic je također došao i Radovan Višković.

Na sastanak sa liderima Trojke u Konjicu stigla i Sanja Vulić (SNSD)

Inače, kako su to zabilježili reporteri Klix.ba koji se trenutno također nalaze u Konjicu, u toku je sastanak lidera Trojke na kojem prisustvuju Edin Forto, Predrag Kojović, Elmedin Konaković, Kemal Ademović, Zukan Helez i Nermin Nikšić.

Nakon toga, slijede sastanci sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

klix.ba

Slični članci

Back to top button