BiHDruštvoKonjicPolitikaVijesti

SASTANAK TROJKE U Konjic među posljednjima stigli Borjana Krišto i Dragan Čović

Na sastanku u Konjicu, na kojem bi se trebali razmatrati posljednji potezi Milorada Dodika koji se odnose na Ustavni sud BiH, stigao je i lider HDZ-a Dragan Čović i predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto.

Kako su zabilježili reporteri Klix.ba, ranije su u grad na Neretvi stigli i predstavnici federalne vlasti, kao i neki državni ministri.

Prvo su sastanak održali predstavnici NiP-a, njegov lider Elmedin Konaković, kao i Kemal Ademović, a uz njih su tu i Edin Forto i Predrag Kojović koje je dočekao Nermin Nikšić.

Osim toga, sastanku je prisustvao i državni ministar odbrane BiH Zukan Helez (SDP), kojima su se potom pridružili Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Radovan Višković,Sanja Vulić i Staša Košarac.

HDZ će predstavljati njegov lider Dragan Čović i Borjana Krišto koji su među posljednjim stigli na sastanak, dok je nešto ranije stigao njihov stranački kolega Toni Kraljević, federalni ministar finansija.

Podsjećamo, nakon što je Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila zakon o neprihvatanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine na prostoru RS-a iz Trojke su naglasili da će iskoristiti sve političke alate koje imaju kako bi zaustavili Milorada Dodika. Također su poručili da nema mjesta kompromisu kada je riječ o pravnom nasilju iz RS-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović su jučer u Banjoj Luci najavili da će na sastanku s partnerima predložiti integralno bavljenje pitanjem 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, što uključuje i reformu Ustavnog suda BiH. To na neki način potvrđuje bojazan analitičara o Dodikovim namjerama.

klix.ba

Slični članci

Back to top button