BiHSport

Zmajevi odradili novi trening, sutra putuju u Lisabon

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su novi trening u sklopu priprema za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. reprezentativci se od 7. juna u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pripremaju za utakmice sa Portugalom i Luksemburgom.

Do prvog meča sa selekcijom Portugala u Lisabonu ostala su još dva dana, a nakon toga 20. juna će u Zenici gostovati Luksemburžani.

Tako su Zmajevi jutros u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici odradili novi trening, te će sutra otputovati u Lisabon.

Zmajevi sutra putuju u Lisabon, a na stadionu Benfice bit će održane službene medijske aktivnosti uoči utakmice sa Portugalom.

Press konferencija će početi u 20 sati po centralnoevropskom vremenu, a trening u 20:45 (19 i 19:45 po lokalnom vremenu).

Ronaldo i društvo su u prva dva kola u mečevima protiv Lihtenštajna i Luksemburga uknjižili maksimalnih šest bodova, uz gol-razliku 10:0.

BiH ima tri boda. Na startu kvalifikacija Zmajevi su u Zenici savladali Island sa 3:0, a u drugom meču naš tim je poražen na gostovanju kod Slovačke rezultatom 2:0.

Subotnji meč zakazan je za 20.45 sati. Davide Massa, italijanski arbitar, dobio je povjerenje da sudi utakmicu u Lisabonu.

Slični članci

Back to top button