KonjicPROMOSportVijesti

Lana Pudar ambasador ovogodišnjeg festivala Konjic Summer Fest

Grad Konjic će ove godine ugostiti prestižni međunarodni festival, Konjic Summer Fest, koji će se u ovom gradu održati od 30. juna do 2. jula.

Ovaj jubilarni festival obećava da će biti spektakularan i nadmašiti sva prethodna izdanja. Jedno od najuzbudljivijih iznenađenja ove godine je imenovanje Lane Pudar za ambasadoricu festivala.
Lana Pudar, bosanskohercegovačka plivačica, koja je odnijela niz zlatnih medalja na najprestižnijim plivačkim takmičenjima, pridružuje se Konjic Summer Festivalu kao ambasadorica i pruža svoju podršku ovom izvanrednom sportskom događaju.

Lana, čija je popularnost dosegnula vrhunac u regiji, veseli se što će biti dio ovog spektakla i surađivati s organizatorima kako bi ovogodišnje izdanje festivala bilo nezaboravno.

Konjic Summer Fest, ranije poznat i kao “Konjički Cener”, nudi raznolik program koji će zadovoljiti različite ukuse posjetitelja. Festival će uključivati nekoliko izuzetnih događaja, uključujući Grawe Konjički Cener, trku koja se proteže na 10 kilometara preko pet mostova u samom centru grada.

Ova nevjerojatna utrka započet će 1. jula 2023. godine u 19:30 sati s Mosta ljubavi, koji je simbol grada. Također na isti dan se trči “Relay Race”, muško-ženska štafeta, kao i “Bingo kids run” namijenjen najmlađim sudionicima.

Na ovogodišnjem festivalu planirana je i Garden City Business run, prva hercegovačka poslovna utrka koja će se održati 30. juna 2023. godine. Garden City Business run osmišljen je kako bi privukao i poslovnu zajednicu te pružio priliku za povezivanje i razmjenu ideja među poslovnjacima.

Kao grad s bogatom kulturnom baštinom, Konjic će na festivalu pružiti razne kulturne sadržaje tokom tri dana održavanja. Kao i razne turističke aktivnosti. Posjetitelji će imati priliku uživati u koncertu Nene Murića i DJ Run Partyju.

“Velika mi je čast što sam izabrana za ambasadora prvog Međunarodnog festivala “Konjic Summer Fest 2023.” i veliko hvala organizatorima na tome.

Uvijek mi je drago podržati organizatore koji imaju za cilj okupljanje i druženje mladih ljudi kako iz naše države, tako i iz cijelog regiona.

Velika mi je čast što se ova manifestacija održava u našoj prelijepoj Hercegovini. Konjic je jedan prekrasan grad i svi će moći da uživaju kako u programu, tako i u prirodnim ljepotama i gostoprimstvu Konjičana.

Pozivam sve da se prijave na Konjički cener i vidimo se 1. jula 2023. godine”, izjavila je Lana Pudar

Domaćin festivala je grad Konjic i hotel Garden City, a organizatori su AK Pace i MM Real Estate. Prijave za sve utrke su otvorene.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za putem službene web stranice www.pace.ba, gdje su dostupne dodatne informacije. Također, možete pratiti festival na društvenim mrežama Facebook i Instagram kako biste bili u toku s najnovijim vijestima.

Rezervirajte svoje mjesto na jednoj od utrka i pripremite se za nezaboravan doživljaj pod hercegovačkim suncem u gradu koji spaja Bosnu sa Hercegovinom!

(klix.ba)

Slični članci

Back to top button