DruštvoKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

Učenici Čelebića obilježili Dan planete Zemlje aktivnostima čišćenja i zasađivanja

Na Dan planete Zemlje, 22. aprila, učenici VIII razreda Osnovne škole Čelebići u Konjicu aktivno su se uključili u očuvanje okoliša kroz niz inspirativnih aktivnosti. Učenici su s velikim entuzijazmom proveli čišćenje školskog dvorišta i cvjetnjaka, uklonivši otpad i uredivši prostor.

Nakon toga, s velikom pažnjom su zasadili cvijeće i “drvo života”, simbolizirajući nadu i održivost. Njihova predanost očuvanju ljepote i zdravlja svog školskog prostora bila je iznimna i predstavlja sjajan primjer odgovornosti prema prirodi.

Kroz ovu akciju, učenici su poslali snažnu poruku o važnosti brige o našoj planeti. “Neka naša djela govore glasnije od riječi. Neka svaki dan bude Dan planete Zemlje – dan kada čuvamo i volimo našu divnu planetu”, poručili su učenici.

Njihova predanost i trud predstavljaju inspirativni primjer za sve nas, podsjećajući nas da svaki od nas može doprinijeti očuvanju okoliša za buduće generacije.

Učenici Čelebića svojim aktivnostima na Dan planete Zemlje pokazali su da su pravi zaštitnici prirode i da im je budućnost naše planete na srcu.

Slični članci

Back to top button