Crna hronikaDruštvoHercegovinaVijesti

Novi detalji: Prevaranti koji su htjeli uzeti 200.000 eura iz mostarske banke lažno se predstavili

Prevaranati koji su iz Raiffeisen banke u Mostaru pokušali uzeti 200.000 eura nisu državljani Rumunije, utvrđeno je prema prvim rezultatima kriminalističke obrade koja se nad njima vrši u Odjelu kriminalističke policije Policijske uprave Mostar.

Riječ je o državljanima BiH

Kako saznajemo, oni su se lažno predstavili, a policija im je pronašla sakrivene dokumente i riječ je o državljanima BiH.

Također, u krug PU Mostar je prevezeno vozilo Fiat radi neophodnih vještačenja, dok policija traga za još jednim muškarcem koji se s mjesta događaja udaljio automobilom Toyota rumunskih registarskih oznaka.

Pokušali podići 200.000 eura

Podsjetimo, danas u 11:30 sati jedan od prevaranata je, koristeći krivotvorene dokumente klijenta banke, s računa pokušao podići 200.000 eura. Dan ranije je najavio da će podići tu svotu novca, a prilikom primopredaje, bankarski službenik je izrazio određenu sumnju, nakon čega je alarmirao policiju.

Brzom reakcijom policije odmah su uhapšena dvojica prevaranata, a nedugo poslije i treći. O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo HNK.

Avaz.ba

Slični članci

Back to top button