BiHNekategorisanoVijestiZanimljivosti

Manje poznata mjesta u Bosni i Hercegovini koja vrijedi posjetiti

Travel blogerica Željka Kočić Nikolić na svom Instagram profilu podijelila je listu od 10 manje poznatih mjesta u Bosni i Hercegovini, a koje itekako vrijedi posjetiti.

Bosna i Hercegovina krije brojne prirodne ljepote i destinacije koje vrijedi posjetiti premda nisu toliko poznate, a jedna od takvih je prema Željki i izvor Bastašice nadomak Drvara.

Izvor Bastašice je okružen visokim, vertikalnim stijenama i zaštićen je kao geomorfološki spomenik prirode. Tirkizne nijanse vode i zelenilo u okruženju čine bajkovit prizor.

Na drugom mjestu je Bosanski Novi na ušću Sane u Unu, a na trećem mjestu je izdvojila Sokolačku kulu s pogledom na Bihać.

View this post on Instagram

A post shared by Željka Kočić Nikolić || Putovanja (@whitepearltravel)

Kupres, koji je poznat po zimskim turističkim sadržajima, kao i Kupreško polje našli su se na četvrtom mjestu, a peto je zauzeo vodopad Koćuša na Trebižatu koji predsavlja jedan od najljepših prirodnih bisera Hercegovine.

Mandića jaz (Čeveljuša) je još jedan vodopad na rijeci Trebižat koji se našao na listi, a tu je i manastir Zavala i Popovo polje.

Osmo mjesto liste je zauzela još jedna destinacija iz Popovog polja – Vjetrenica – najveća pećina u Bosni i Hercegovini i biološki najraznovrsnija pećina na svijetu.

Na listi se našao i Rimski most na rijeci Bosni koji se nalazi na Ilidži, a na posljednjem mjestu je izdvojila Vrelo Bosne uz posebnu preporuku za vožnju fijakerom.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button