KonjicSport

Amer Drljević: “U Igmanu je više “pitara” nego “željovaca”, Musemić najveće trenersko ime u državi, niko ne sumnja u opstanak”

Džahid Muratbegović i Husref Musemić, ne igraju, ali su dva najbolja igrača premijerligaša iz Konjica.

Džahid je predsjednik, a Husref trener. Trofejni stručnjak. Jedan od najboljih u BiH. Muratbegović je istaknuti privrednik i sportski radnik. Tandem koji je na čelu Igmanove lokomotive. U modeliranju Igmanove momčadi velike zasluge pripadaju i Zajki Zebi, jednom od najboljih veznjaka u novijoj historiji bh.nogometa.

Premda su oni glavni arhitekti, uspjeha ne bi bilo da nije odlične klape, čije su glavne violine, jedan od najboljih bh. napadača Mirsad “Ćirso” Ramić, pa kapetan Hebibović, stameni stoper Dupovac, sjajni ofanzivci Oremuš, Bešagić, Ahmetović, Bodul, pa bočni Duraković. Skoro da nema slabog mjesta.

Jedan veznjak zaslužuje posebnu pažnju. Amer Drljević, zamjenik kapitena, radi poput pružnog radnika. Amer je prošao sve rangove. Vrstan je i “hakler”, a slovi i kao jedan od najperspektivnijih sudija. Sudijska karijera “pati” zbog fudbala.

Slobodno se može reći da je Amer Drljević najkompletniji nogometaš na bh. sceni. Zbog svestranosti i porodičnog nogometnog stabla.

Drljević je za Sportske govorio o šansama Igmana da ostvari podvig, o predsjedniku, o treneru, saigračima…

Uz Zrinjski i Velež Igman je među vodećim timovima proljetnog dijela. Šta se to promijenilo?

– Prije svega, mislim da smo dosta zreliji kao ekipa. Dolaskom novog trenera dobili smo jednu novu energiju, sigurnost u igri i pobjednički mentalitet koji nam je nedostajao u prvom dijelu sezone. Uz sve to veoma važan faktor je i povratak na naš teren u Konjicu.

Šta je Igmanov najveći adut, snaga?

– Najveća snaga Igmana je ta što klub funkcioniše na vrhunskom nivou, sve je posloženo na najbolji način od predsjednika, direktora, stručnog štaba do igrača. Mi smo maksimalno fokusirani na teren i imamo fantastične uslove za trenažni proces i rad. Uz sve to svi smo ujedinjeni i svi dajemo svoj maksimum kako bi ostvarili naš cilj.

Da li je Husref Musemić najbolji trener koji Vas je trenirao?

– Husref Musemić je najveće trenersko ime u našoj državi, gdje god je radio ostvarivao je zapažene rezultate, osvajao trofeje, kao igrač je imao vrhunsku karijeru tako da je velika čast i privilegija raditi sa takvim trenerom .

Kako je biti kapiten  u timu takvog trenera?

– Kada na terenu nije naš kapiten Anel Hebibović, ja nosim kapitensku traku, i moram priznati da mi puno znači kada mi trener ukaže to povjerenje i velika mi je čast a isto tako dodatna odgovornost i obaveza predvoditi ekipu kao kapiten.

Može li Igman opstati?

– Vjerujte da niko u klubu ne sumnja u to da ćemo izboriti opstanak u ligi, svi vjerujemo u to i sigurni smo da imamo kvalitet i znanje da ostvarimo naš cilj.

Imate jaku upravu, odnosno predsjednika Džahida…

– Imamo sigurno predsjednika kojeg bi poželio svaki klub, sa svojim saradnicima radi sjajan posao, klub svakim danom napreduje u svakom segmentu i ide uzlaznom putanjom. Mislim da će Igman sa ovakvim predsjednikom i upravom kluba postati jedan stabilan i respektabilan premijerligaš.

Vi se borite za opstanak, a vaš saigrac Mirsad Ramić je u trci za najboljeg strijelca. Prvi je Bilbija, ali za kapitena rade svi…

– Ramić igra fantastičnu sezonu, radi sjajan posao za ekipu na svakoj utakmici i uz to postiže pogotke. Mislim da je uz Bilbiju najbolji napadač lige što potvrđuje i statistika.

Koliko ste uskraćeni sto niste igrali na svom terenu?

– Sigurno je da je veliki hendikep bio što nismo igrali na našem terenu i ubijeđen sam da bi osvojili više bodova u prvom dijelu sezone da smo domaće utakmice igrali na našem terenu. Sada je dosta lakše igrati domaće utakmice, imamo veliku podršku sa tribina, atmosfera u samom gradu je drugačija i to na kraju krajeva daje rezultat – ostvarili smo dvije ubjedljive pobjede na našem terenu u nastavku sezone.

Selektor Faruk Hadžibegić obilazi klubove i stadione. Smatrate li da selektor ima sta vidjeti u igri Igmana? Možda zanimljivih igrača za reprezentaciju. I kojih?

– Mislim da u ovom trenutku nije realno očekivati da neko iz Igmana dobije poziv u reprezentaciju, međutim svakako da ima momaka koji imaju potencijal da naprave prvo neki ozbiljniji transfer a onda da jednog dana ako Bog da dobiju poziv u  reprezentaciju. Tu prije svega mislim na Bešagića, Velića i Durakovića.

Je li u Igmanu ima li vise “željovaca” ili “pitara”?

– Trenutno je više “pitara” u ekipi.

Za koga Vi navijate?

– Sarajevo.

Vaše Goražde odlično igra u Premijer ligi. Može li naredne godine Goražde možda izboriti plasman u elitni rang?

– Goražde igra sjajno u drugom dijelu sezone, imaju odličnu ekipu i vrhunskog trenera. Mislim da će završiti sezonu među tri prvoplasirane ekipe. Mislim da klub na organizacijskom nivou nije spreman da se bori za ulazak u Premijer ligu i da mora dosta stvari da se promijeni da bi se moglo pričati o tome.

Slični članci

Back to top button