BiHPolitikaVijesti

Novalić: Nastavljamo graditi i povezivati cijelu Federaciju BiH

foto: vijesti.ba

Na današnjoj sjednici donijeli smo više odluka važnih za naše građane. Ponosan sam na rad Vlade Federacije BiH, poručio je premijer FBiH Fadil Novalić nakon sjednice Vlade FBiH.

– Osim pojeftinjenja plina za 12,53 posto, posebno me raduje da smo donijeli i odluke o kapitalnim infrastrukturnim projektima. Danas smo izdvojili 20 miliona maraka za nastavak izgradnje tunela Hranjen. To je važan projekat na budućoj brzoj cesti koja povezuje Sarajevo i Goražde. Time potvrđujemo da je putna komunikacija u vrhu prioriteta ove Vlade, navodi Novalić i dodaje:

– Pored toga, danas usvojenim odlukama još 7 miliona KM usmjeravamo za brzu cestu Sarajevo – Tuzla, 12. transferzalu u Sarajevu i tomislavgradsku obilaznicu. Tačnije 4,5 miliona KM ide za projektovanje i eksproprijaciju na brzoj cesti Sarajevo – Tuzla, poddionici Vitalj – Gojakovići. Sa dva miliona maraka sufinansirat ćemo spoj od Stupske petlje do Aerodroma Sarajevo, a pola miliona izdvoijili smo za rekonstrukciju dijela obilaznice u Tomislavgradu.

On dodaje da se nastavlja intenzivno graditi i povezivato cijelu Federaciju BiH, i da je Vlada posvećena ispunjavanju tri prioritetna cilja. 

– To su izgradnja infrastrukture, energetska tranzicija i ekonomski rast – kazao je federalni premijer nakon današnje sjednice Vlade FBiH održane u Sarajevu.


(Vijesti.ba)

Slični članci

Back to top button