BiHKonjicSport

Ramić i Duraković iz Igmana u idealnom timu 24.kola Premijer lige BiH

Arena Sport i redakcija portala SCsport.ba izabrali su idealni tim 24. kola Premijer lige BiH.

GOLMAN: Osman Hadžikić (Velež)

ODBRANA: Josip Ćorluka (Zrinjski), Samir Zeljković (Velež), Darko Đajić (Leotar), Elvir Duraković (Igman)

VEZNI RED: Mićo Kuzmanović (Tuzla City), Tino Blaž Lauš (Velež), Nedeljko Piščević (Borac), Almedin Ziljkić (Sarajevo)

NAPAD: Mirsad Ramić (Igman), Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Osman Hadžikić (Velež) u tri premijerligaške utakmice stajao je na golu Rođenih – ni na jednom nije primio pogodak. Blistao je i na gostovanju u Doboju, na kojem su nogometaši Veleža osvojili nova tri boda (0:2). Odbranio je i jedanaesterac u samom finišu meča. Hobotnica.

Josip Ćorluka (Zrinjski) ponovo je asistent, ponovo je strijelac nakon njegovog centaršuta bio Nemanja Bilbija. Veza koja funkcioniše savršeno. Generalno, jedan od najboljih pojedinaca Zrinjskog u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega (3:1).

Samir Zeljković (Velež) odlično je zatvarao prilaze golu Mostaraca u Doboju, pravovremenim reakcijama otklonio brojne opasnosti. Uz Hadžikića, najzaslužniji što su Rođeni meč okončali bez primljenog pogotka.

Darko Đajić (Leotar) jedan je od najstandardnijih prvotimaca trebinjskog premijerligaša ove sezone, u pobjedi protiv Željezničara (1:0) je pokazao i zbog čega. Bivši juniorski reprezentativac BiH neutralisao je brojne napade Plavih, zbog čega su gosti i djelovali tako nemoćno u napadačkom segmentu.

Elvir Duraković (Igman) ponovo je bio jedan od najzapaženijih igrača ekipe iz Konjica, u itekako važnoj pobjedi nad Posušjem (3:0). Osim prepoznatljivih prodora po lijevoj strani, bio je izvrstan u defanzivi, posebno se istakao kada je omeo Jovića u dobroj prilici.

Mićo Kuzmanović (Tuzla City) je junak tima iz Simina Hana. S bijele tačke je smanjio na 1:2, a zatim jednim od najljepših pogodaka sezone donio Tuzla Cityju bod u meču protiv Borca (2:2). Odlično izdanje nekadašnjeg mladog bh. reprezentativca.

Tino Blaž Lauš (Velež) bio je pokretač velikog broja akcija Rođenih u Doboju. Centaršutem “pronašao” Haskića, koji je pogodio za vodstvo, a zatim postigao i prvijenac u dresu Veleža, za konačnih 0:2.

Nedeljko Piščević (Borac) odigrao je jednu od svojih najboljih partija u dresu banjalučke ekipe. Perfektnim dubinskim pasom poslužio je Mrkaića, nakon čega je napadač rutinski pogodio za 0:1 u Tuzli. Mnogo pretrčao, odlično kontrolisao sredinu terena, prijetio golu protivnika.

Almedin Ziljkić (Sarajevo) golom iz jedanaesterca pokrenuo je “lavinu”, tačnije preokret kojim je bordo tim došao do trijumfa na Tušnju (2:3). Treći gol gostiju uslijedio je upravo nakon ubacivanja vještog krilnog nogometaša Sarajeva, koji je još jednom potvrdio kako predstavlja istinsko pojačanje za klub s Koševa.

Mirsad Ramić (Igman) načeo je mrežu Posušja u derbiju začelja, a zatim i asistirao Jakupoviću za 2:0. Njegova golgeterska forma ove sezone najveći je adut Igmana u borbi za opstanak u premijerligaškom društvu.

Nemanja Bilbija (Zrinjski) nastavlja ono što radi najbolje – trese mreže. S dva gola u hercegovačkom derbiju dodatno se učvrstio na liderskoj poziciji liste strijelaca. I ne namjerava stati.

Slični članci

Back to top button