KonjicSportVijesti

Futsaleri Konjica ubjedljivo slavili protiv Doboja

Foto: Novikonjic.ba

U okviru posljednjeg 18. kola Premijer futsal lige BiH u Konjicu su se sastali FK Konjic i FK Doboj, dvije posljednje plasirane ekipe prvenstva.

Podmlađeni sastav Konjica odigrao je veoma dobru utakmicu i slavio sa ubjedljiv 10:2. Mirko Čampara je u ovom meču pružio šansu igračima iz omladinskog pogona kluba, koji su se šefu struke odužili na najbolji mogući način i pokazali da za budućnost u Futsal klubu Konjic ne trebaju da brinu.

Od deset golova koje su postigli Konjičani, čak šest su postigli juniori, pod dva gola su dali Emir Mustafić, Emelin Murtić i Seid Omerović

U 16. minuti Konjic dolazi do vodstva, nakon kornera Rijada Macića strijelac je bio Dejan Kovačević, a istom minutu Seid Omerović je dodao do Kovačevića koji sam izlazi na Radulovića i rutinski pogađa za 2:0.

Na 3:0 povećava Omerović u 18. minutu, koji pogađa gol Doboja, da bi u 19 minuti Murtić povećao na 4:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Baručija u 24. minutu ulazi u dribling i nakon bicikla snažnim šutem je povećao na 5:0. Već u sljedećem minutu mladi Mustafić daje gol sa pola terena i povećava na 6:0.

Na 6:1 smanjuje Ristić već u sljedećem napadu, a u 28. minutu Radulović pogađa za 6:2.

U istom minutu Konjičani povećavaju na 7:2, a strijelac je Omerović, a na 8:2 povećava Radulović autogolom u 30. minutu. Murtić potom tri minuta kasnije povećava na 9:2, da bi konačnih 10:2 u zadnjoj minuti meča gol postigao Mustafić, za konačnih 10:2 za FK Konjic

Nakon završetka regularnog dijela sezone u Premijer futsal ligi BiH je pauza od tri sedmice, a potom slijedi doigravanje za prvaka i opstanak u ligi.

FK Konjic za će za opstanak u eliti bh.futsala igrati sa ekipom FC Sloboda Kompred Tuzla, s tim da će Tuzlaci kao bolje plasirana ekipa imati prednost domaćeg terena, a igra se na dvije dobijene utakmice.

PREMIJER FUTSAL LIGA BIH – 18. KOLO

FK KONJIC – FK DOBOJ 10:2

(Kovačević 16′, Kovačević 16′, Omerović 18′, Murtić 19′, Baručija 24′, Mustafić 25′, Omerović 28′, Radulović (ag) 30′, Murtić 33′, Mustafić 40′ – Ristić 25′, Radulović 28’)

Sportska dvorana Konjic

SUDIJE: Gogić S, Soknić Z, Karić J.

KONJIC: Dino Kovačević, Leo Kožul, Dejan Kovačević, Dejan Debelnogić, Amir Baručija, Benjamin Mujak, Tarik Kašić, Emir Mustafić, Rijad Macić, Emelin Murtić, Seid Omerović. Trener: Mirko Čampara.

Enver Nimanović / novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button