BiHPolitikaVijesti

Nikšić: Političari se pred kamerama svađaju, a onda odu zajedno na ručak o trošku građana

foto: oslobodjenje.ba

Godinama vlada politika da se veselimo kad komšiji crkne krava, izjavio je Nikšić

Proteklih godina vladajući tronožac, predvođen strankama SDA-HDZBiH-SNSD je demonstrirao politiku međusobnog optuživanja. Čak i kada je neko od političara pokušao uraditi nešto od čega bi svi imali koristi. 

Ilustracije radi, nakon što je “zauzeo” svoje mjesto u Predsjedništvu BiH Milorad Dodik je otišao u Rusiju. Tamo je, između ostalog, razgovarao i sa direktorom Gazproma Aleksandrom Milerom o nižoj cijeni gasa za sve korisnike u BiH. Međutim, Dodik nije ni krenuo iz Rusije, a njegov “kolega” iz Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ga je optužio da ruši državu.

Iz trojke+ uporno govore kako žele dogovor, a ne konflikt, ali se čini da su u usamljeni u tome, jer su Dodikova retorika, ali i djelovanje ostali isti.

– Koncept bh. politike je takav da se godinama veselimo kad komšiji crkne krava, i to jednostavno mora prestati, jer za rezultat ima da će nas 2050. godine u ovoj zemlji ostati nešto malo više od 1,5 miliona. Politika konflikta je mandatna izborna politika koja kreira alibi ambijent da se praktično ništa ne radi. Nažalost, to gledamo posljednjih osam godina. Preplaćene političare, koji se ispred kamera svađaju, iza njih ručaju na račun građana, a kao posljedicu imamo mladost koja proživljava egzodus iz države, kazao je u intervjuu za Dane i Oslobođenje Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i najozbiljniji kandidat za premijera FBiH.

oslobodjenje.ba

Slični članci

Back to top button