HercegovinaVijesti

Do 16. marta otvoren Javni poziv zainteresovanim za prodaju i prezentaciju proizvoda na manifestaciji “Ramazan u Mostaru”

foto: mostarski.ba

Do 16. marta 2023. godine otvoren je Javni poziv zainteresovanim za prodaju i prezentaciju proizvoda na manifestaciji “Ramazan u Mostaru”.

Prijavne obrasce i detalje Javnog poziva možete preuzeti na linku.

Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“, te ustanovama Muzej Hercegovine, Kulturni centar Mostar-Sjever i Dom kulture Blagaj nastavlja i u 2023. godini sa organizacijom manifestacije „Ramazan u Mostaru“.

“Ramazan u Mostaru 2023”, održat će se u periodu od 23.3. do 21.4.2023.godine, gdje je planirano održavanje više kulturnih i umjetničkih sadržaja.

I ove godine manifestacija „Ramazan u Mostaru“ će ponuditi bogat kulturni, duhovni i turistički program i doživljaj vrijednosti Ramazana na otvorenom prostoru u Mostaru.

Sadržaji manifestacije planirani su u ulici Braće Fejića, na Trgu Musala, u ustanovama kulture Grada Mostara, te u okruženju Starog grada i Starog mosta, saopćeno je iz Organizacionog tima manifestacije “Ramazan u Mostaru 2023”.

Mostarce i posjetioce Mostara u ulici Braće Fejića očekuju sadržaji u posebno osvjetljenom okruženju sa modularnim objektima u kojima će biti ponuda hrane i pića, sa velikim akcentom na tradicionalne kolače, slastice, bosanskohercegovačku kahvu, ponudu autohtonih mostarskih suvenira i rukotvorina, te sve ono što ide u skladu sa tradicijom.

Planirana manifestacija ima za cilj promociju kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru, te kroz prijateljske susrete i druženja predstavljanje kulturnih i vjerskih vrijednosti svim dobronamjernim ljudima cijele zemlje i svijeta.

Period mjeseca marta i aprila, kada su dani mjeseca ramazana i Bajrama, u Mostaru, su dani ugodnog i lijepog vremena, što je prilika za poziv svim građanima i posjetiteljiima Mostara da uživaju u njegovim vrijednostima-historijskom i arhitektonskom naslijeđu, prirodnim ljepotama, kulturološkim specifičnostima i kosmpolitskom duhu.

Detaljan program koji ćemo uskoro predstaviti javnosti će sadržavati kulturne i umjetničke nastupe, koncerte duhovne muzike, koncerte sevdaha, različite promocije knjiga, izložbe umjetničkih radova, zajedničke iftare, te niz događaja na više mjesta u Mostaru, navodi se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Slični članci

Back to top button