DruštvoZabava

Povećanje penzija izazvalo bahatost njenih korisnika

Ukoliko ste mlada osoba i maštate o poslu programera kako bi finansijski riješili sve životne probleme, batalite puste snove. Novim povećanjem penzija u Federaciji BiH je potrebno samo da ostarite i mirna Federacija. Od kako je krenula uplata, svi ekskluzivni objekti u gradu su puni penzionera.

“Ja ne znam zaista na koliko su im tačno podigli penzije, ali ovo od jutros nije normalno. U samo pola sata ušlo nam je preko 100 penzionera i uplatili su zimovanja na najskupljim destinacijama širom svijeta. Uzimaju all inclusive pakete i business klasu u avionu. I to nema ko naši poslovni ljudi pa da uzmu godišnji odmor od deset dana, ovi uplaćuju po tri mjeseca boravka i ne pitaju koliko košta. Vjerujte da ne možemo osvojiti posao, ispucali smo skoro sve pakete koje smo imali. Čak smo i podizali cijene ali oni se ništa ne bune”, ističe Enes Avion, vlasnik jedne turističke agencije iz Sarajeva.

Do jučerašnje zvijezde zarade u našoj zemlji, IT developeri, danas su osuđeni da ponizno gledaju pred penzionerima zbog njihovih novih primanja.

“Nanu izdržavam od kako znam za sebe, jer je primala neku crkavicu od penzije. Jutros mi je došla sa ključevima novog Ferrarija i rekla da je to poklon za mene. Kada mi je rekla kolika joj je penzija legla ovaj mjesec, osjećao sam se kao zadnja fukara pored nje. Odlučio sam da dam otkaz i živim kod nane od njene penzije, jer realno nema potrebe da radim bilo šta pored nje žive još koju godinu”, govori Samir Kod, senior IT inženjer.

Drastični porast penzije od čitavih 11%, mogao bi narušiti kompletno društveno uređenje u svega nekoliko sedmica, jer svi masovno apliciraju za prijevremeno penzionisanje.

Šatroinfo

Slični članci

Back to top button