Društvena mreža Reddit je veoma često prostor na kojem se dijele intimni problemi i traže savjeti ili objašnjenja, a objava jednog korisnika nedavno je izazvao dosta pažnje. Pitanje je prvenstveno upućeno devojkama.

– Radim kao vozač kamiona u Belgiji, po struci sam ekonomista. Imam profil na Tinderu i Badoo, uđem ponekad i probam da ćaskam sa nekom devojkom. U većini slučajeva, čim im kažem da radim kao vozač kamiona, komunikacija prestaje istog trenutka. Interesuje me vaše mišljenje o ljudima koji rade ovaj posao. Iskren da budem sada i kad bi me zvali da radim u banci u Srbiji ne bih prihvatio, ovde imam jaku platu i vrlo uskoro ću imati svoju firmu. Među šoferima ima ljudi sa fakultetom, bivši profesori, popovi itd. Naravno da ima svakakvih budala, ali ne razumem da žene čak i ne daju šansu za bolje upoznavanje. Ispada da je bolje biti i neradnik nego vozač kamiona, požalio se, prenosi Nova.rs.

Na odgovore nije morao puno čekati, jer su se odmah javili drugi momci sa savjetima. Većinom se svode na to da “umjesto da kaže da je vozač kamiona, kaže da se bavi logistikom i da je dobavljač” ili “koordinator transporta i logistike za velike međunarodne firme koje shipuju svoje proizvode”

– Svi danas moraju imati “fensi šmensi nazive zanimanja”. Bitno je samo biti kreativan, još bolje zvuči na stranim jezicima, jedan je od komentara.

Drugi misle da se upravo na taj način obezbjeđuje od djevojaka kojima je samo to bitno.

– Pa meni je to korektno sa njihove strane, barem znaš da te ne želi, zamisli da te zavlači par meseci, ti se zapucaš kao mlad majmun i onda ode od tebe – mogao bi samo iz tog istog kamiona da skočiš na glavu dok si u pokretu… Ili zamisli da voziš mečku od 100k – ne bi znao je l‘ više voli zvezdu na haubi ili tebe, objasnio mu je jedan korisnik.

Međutim, u odgovorima djevojaka se ponavlja jedan drugi problem s profesijom koju je izabrao, a koji uopšte nema veze sa statusom, zvanjem, platom, niti eventualnim predrasudama o vozačima kamiona koje su neki pomenuli. Odsutnost koju većina nije spremna da prihvati, posebno kad gleda na “duže staze”.

– Ja lično ne bih volela da moj budući muž bude većinu vremena na putu, poslu. Moj otac se bavi ceo život sličnim poslom i uvek mi je nedostajao, propuštao rođendane i važne trenutke. Tako da ne bih volela da moja deca prolaze kroz isto, jedan je od komentara.

Ipak, možda i ima žena koje ne bi imale problem s tim, a jedan od savjeta je i da na svom profilu otvoreno napiše da je “ekonomista koji je sretniji kao vozač kamiona” – pa da vidi kako će proći.

By nk 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *