HercegovinaVijesti

GSS izvlačio vozila iz Hrvatske koja su zapala u snježne nanose kod Blidinja

(Foto: G. Š./Klix.ba)

Na putu od Blidinja do Rakitna pripadnici GSS-a Posušje su izvalili vozila iz Hrvatske koja su se zaglavila u snježnim nanosima, te je saobraćaj na toj dionici bio potpuno blokiran, potvrđeno je za Klix.ba.

Pročelnik HGSS-a stanice Posušje Milan Jukić koji je učestvovao u izvlačenju vozila iz snijega za naš portal kaže kako se radi uglavnom o gostima iz Hrvatske koji su krenuli na Jahorinu i nisu znali da je put na tom saobraćajnom pravcu neprohodan.

“Problem je što se ta dionica nije čistila i cesta je bila zatvorena, pa su zapali u smetove snijega. Ali svima je ukazana pomoć i grtalica iz Posušja je cestu očistila”, kaže Jukić za Klix.ba.

Međutim, kako naglašava, snijeg i dalje pada i puše snažan vjetar koji stvara snježne nanose, te upozorava sve vozače, da uprkos čišćenju ceste ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme.

Naglašava kako će tokom noćnih sati saobraćaj na toj saobraćajnici biti najvejrovatnije potpuno obustavljen pozivajući sve vozače na odgovorno ponašanje u skladu s vremenskim prilikama.

Snijeg na Blidinju je veće od pola metra, te još intenzivno pada uz snažan vjetar, a nakon smirivanja nevremena počet će radovi na uređenju ski staze , tako da se narednih dana može očekivati i otvaranje skijaške sezone.

klix.ba

Slični članci

Back to top button